Annonce
Elbobladet

Hockeyspiller med autisme: Glad for, at jeg ikke føler mig alene

Kevin Jensen håber på, at fremtiden kommer til at byde på stævner, hvor han kan møde andre hold. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce

Fredericia: Det er ikke til at se det, hvis man ikke ved det. Godt nok er der lidt oftere brug for en personlig snak, hvis en situation kammer over og bliver til tårer eller vrede.

Intensiteten fejler imidlertid intet på banen, når børn og unge med diagnoser som autisme og ADHD svinger stavene og sender pucken mod mål i Sundhedshusets gymnastiksal.

En af dem, der nyder godt af at træne sammen med andre, der har udfordringer, er 19-årige Kevin Jensen, som har autisme.

- På en måde synes jeg, det er sjovt at vide, at man ikke er den eneste, der har en ulempe, og det hjælper meget for mig og de andre, siger han, inden han uddyber.

- Det er de færreste, som kan se det på mig, med mindre jeg har brug for at være for mig selv.

Til daglig går han på STU, der er en ungdomsuddannelse for udviklingshæmmede og andre med særlige behov, hvor der også er fællesskaber. Det betyder dog meget for ham, at han også kan dyrke fælles oplevelser uden for uddannelsen. Det føler han, at han gør, når han spiller hockey om fredagen.

- Jeg er glad for, at jeg har muligheden for at spille her og ikke skal ud i en almindelig idrætsforening. Jeg kan godt lide det sociale i det her, men for mig handler det ikke så meget om at vinde, siger Kevin Jensen.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Dobbelt jubilæum i dagplejen

Annonce
Annonce
Elbobladet

25 år med malerbøtter og pensler

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Oplev flotte naturbilleder

Elbobladet

Drop-in-dåb i Fredericia Provsti

Elbobladet

Mad med mening og Karen Grøn

Elbobladet

En helt ny gammel motor

Elbobladet

Syng Sammen

Annonce