Annonce
Elbobladet

Hunden Bella var væk i tre dage: - Jeg troede aldrig, vi skulle fange hende

Glæden var stor, da Samantha Rasmussen 1. januar blev genforenet med Bella. Privatfoto
Hunden Bella smuttede ud af vinduet i et ubemærket øjeblik og var væk i tre dage. Ejerne fik hjælp fra både venner og fremmede i eftersøgningen.
Annonce

Fredericia: Hunden Bella var i dagene omkring nytår på en strejftur, som satte gang i en større eftersøgning i Fredericia.

Men efter mange bekymringer, få timers nattesøvn og stor hjælp fra både venner og fremmede kunne ejerne Kasper Juhl og Samantha Rasmussen ånde lettet op onsdag 1. januar ved 22-tiden.

Her var etårige Bella fundet igen, efter at den serbiske gadehund havde "fejret nytår" væk fra hjemmet på Ydunsvej.

- Jeg ringede til min kæreste og sagde, han skulle komme med det samme. Jeg tudede helt vildt, og jeg var bare overlykkelig, for hun havde været væk i tre dage, fortæller Samantha Rasmussen.

Bella kan igen boltre sig hjemme på Ydunsvej efter en strabadserende strejftur i Fredericia. Privatfoto
Annonce

Set flere gange

Samantha Rasmussen og Kasper Juhl, som er forlovede, fik Bella i slutningen af november gennem organisationen UFFAC, som hjælper dyr i nød. På samme vis har parret hundene Tammy og Felix hjemme i huset på Ydunsvej. Det er uvist, hvilken race Bella tilhører, men den er en smule større end en chihuahua.

Om eftermiddagen, 30. december, tog parret på indkøbstur og opdagede ikke, at et lille vindue stod på klem. Da parret kom hjem fra indkøbsturen, var Bella væk. Lidt før klokken 18 skrev Samantha Rasmussen en efterlysning i Facebook-gruppen "Hvem ved hvad i Fredericia". Herefter gik eftersøgningen i gang, og Bella blev set flere gange.

Både familie og venner hjalp med at lede, da hunden var set i kvarteret omkring hjemmet. Flere andre hjalp til efter Facebook-efterlysningen.

Den første aften tog Kasper Juhl hjem, mens Samantha Rasmussen fortsatte med at lede på en elscooter, hun lånte af svigermor. Hun ledte indtil klokken 4 om morgenen - og fortsatte derpå efter tre timers søvn. For svigermor havde set Bella på Frejasvej.

Hele tiden kom der nye meldinger. Hunden blev blandt andet set ved Frichsvej og Hybylund Plejecenter. Og inde på Shells havneterminal ved Skanseodden. Samantha traf selv Bella på stien ned mod Østerstrand ved Hybylund. Men den lille hund smuttede væk igen, og bekymringen var stor hos Samantha, som tvivlede på, at hunden kunne fanges.

- Jeg var bekymret for, om hun blev kørt ned, og om jeg ville se hende igen. Hun havde så meget krudt, og hun var så ræd, og hun bare løb og løb, fortæller Samantha.

Annonce

Gode mennesker hjalp

På et tidspunkt havde Samantha og Kasper hjælp fra 10-15 mennesker, og mange af dem kendte hun ikke. Gruppen fik øje på Bella nær dameroklubben, inden hunden smuttede væk igen. Ved middagstid stødte hun også på løbere, der lige var færdige med Fredericia Kajakklubs nytårsløb. Men løberne havde ikke set Bella.

- Rigtig mange gode mennesker har hjulpet. Også folk vi ikke kendte. Uden Facebook-gruppen havde vi aldrig fundet hende, siger Samantha.

Bella kom hjem til varme og krammere hos Kasper Juhl og hans forlovede Samantha Rasmussen. Parret havde ledt efter hunden i tre dage, inden den kom hjem på årets første dag. Privatfoto
Annonce

Ville ikke skræmme Bella

Nytårsaften ved 18-tiden valgte Samantha og Kasper at holde pause i eftersøgningen. Men ikke for at holde nytårsfest som de fleste andre mennesker. Planen om at få besøg af nogle kammerater og derefter skyde nytåret ind med fyrværkeri og fest i byen var droppet efter Bellas forsvinden.

I stedet tog de hjem og sov tre-fire timer.

Ved 22-tiden var Bella set ved Østerstrand. Og lidt senere ved havnen. Men på det tidspunkt var Samantha Rasmussen også opmærksom på, at Bella skulle have ro. Og at den intense søgning kunne skræmme hunden længere væk.

Annonce

Fælden klappede

Mens raketterne fløj over Fredericia, og året skiftede til 2020, var Bella stadig ikke kommet hjem.

Undervejs i eftersøgningen fik Samantha kontakt til Helle Kirkegaard fra Aalborg. Nordjyden er også forbunden til organisationen UFFAC, der hjælper dyr i nød. Helle Kirkegaard ankom på årets første dag til Fredericia - med særligt udstyr i form af en hundefælde, der er elektronisk overvåget.

- Vi satte fælden op på det grønne område ved havnen. Klokken 20 stod vi foran Helles bil, da vi fik øje på Bella. Vi satte os ned og kiggede på hende, men hun løber ind på voldstien, fortæller Samantha Rasmussen.

En sok blev fyldt med mad og drikkelse, og der blev lagt spor hen til hundefælden på havneområdet. Klokken 22 klappede fælden. Endelig blev Bella fanget og kunne komme hjem - efter tre dages strejftur.

- Det blev en dejlig historie med en god slutning. Vi vil gerne sige stor tak til alle de mennesker, der har hjulpet. Det må du meget gerne skrive, siger Samantha Rasmussen.

De mange raketter, der blev affyret i dagene omkring nytår, lader ikke til at genere Bella. Nu er den serbiske gadehund hjemme på Ydunsvej igen, hvor hendes ejere er ved at sikre huset og haven mod små udveje. Og natten til torsdag kunne alle få dejlig nattesøvn.

Nyheden om Bellas hjemkomst vakte også stor opsigt på Facebook, hvor opslaget om den glade nyhed havde 881 reaktioner og 139 kommentarer torsdag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Fredagsjam på Tøjhuset genopstår

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Debbie elsker eventyr

Annonce