Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Hvad er en god historie?

Journalist Peter Friis Autzen. Foto: Peter Leth-Larsen

Er dét virkelig det vigtigste, du kan finde at skrive om?

Sådan bliver jeg nogle gange spurgt - oftest af magtfulde folk, der ønsker at undgå journalistisk fokus på deres arbejde eller mangel på samme.

Som regel svarer jeg "Nej, det her er ikke det allervigtigste i hele verden. Men det er vigtigt også at få det her med". For ligesom det er vigtigt at spise varieret for at være sund, er det også vigtigt at læse varieret for at være sund. (Eller for at undgå at blive noget andet, der næsten rimer på "sund"...)

På redaktionen gør vi os mange overvejelser om, hvad vi serverer for dig, din familie og dine naboer. Vi ved godt, at vi ikke rammer plet med det hele. Men vi forsøger - og vi glæder os over, at så mange finder det læseværdigt. Både på nettet og i papiravisen, som hver uge læses af 29.000 mennesker. Folk, der som dig ønsker at mærke sin by, fornemme dens mylder af liv og muligheder, og genkende sig selv i fællesskabet. Vi elsker at skrive om livet i Jyllands hovedstad, Fredericia.

Men hvad er så en god historie? Det er der mange bud på. Vi har alle vores eget bud.

Nogle gange kan man blive overrasket over en artikel. For nylig skrev vi om Esther, der manglede garn til sit velgørenheds-strikkeri. Det er måske nok en "lille" historie, men den bredte sig som en steppebrand på nettet, og Esther modtog så store mængder garn, at hun til sidst måtte bede folk om at stoppe.

I sidste uge havde vi en lille klumme-lignende artikel om et æble med en underlig, brun streg. Det er også en "lille" historie - faktisk endda meget lille. Ikke desto mindre har artiklen fået redaktionens telefon til at ringe flere gange, hvor læsere fortalt om lignende oplevelser i deres egen have - og tilhørende undren.

Hver uge bringer vi et interview med Ugens Hund. Også de er "små" historier - men elsket af mange, fremgår det af reaktioner på gaden. Ofte modtager vi mails fra folk, der gerne vil have deres hund med i serien - men desværre: Ugens Hund opstår ved tilfældige møder i udgivelsesområdet - aldrig ved aftale på forhånd.

Så småt kan altså være godt. Småt kan også være vigtigt. Fordi det er tæt på, dagligdag, genkendeligt og ægte.

På den anden side er der også de store historier. De fortællinger, vi sætter god plads af til for at fortælle dem grundigt og med det tilstedevær og nærvær, rigtige mennesker fortjener. Nogle af de historier står alene, andre bliver til serier og længerevarende fokus.

Et eksempel på det sidste er ElboBladets løbende fokus på problemer med blandt andet morfin på byens narkomarked. Det er en stor historie. Så stor, at selv Danmarks Radio har taget fat i den.

Efter én tv-udsendelse med fokus på situationen i Fredericia, meddelte byrådet i en pressemeddelelse, at nu skulle der gøres noget. Sådan en uopfordret melding fra politisk side har vi på ElboBladet ikke modtaget en eneste af trods omkring 30 artikler om emnet over det sidste år. Tværtimod har vi fået en del "lad nu være med at skabe dårlig reklame for byen"-kommentarer.

Men som nævnt: Der er mange bud på, hvad der er en god historie. Og hvad der er vigtigt at skrive om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Større batteri i A6 plug-in

Elbobladet

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Elbobladet

100.000 kroner til ny kampagne: Tag trygt til Fredericia med dankortet

Annonce