Annonce
Elbobladet

IBC åbner HF-klasse for ordblinde til sommer: Klassen er både for unge og voksne

Unge valfarter alle hverdage til Erritsø for at få sig en ungdomsuddannelse. Efter sommerferien får de en mulighed mere. IBC åbner en HF-klasse for ordblinde. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
IBC har altid haft ordblinde elever i sine klasser, men har set et behov for mere hjælp og støtte til eleverne. Derfor oprettes HF Ordblind efter sommerferien.
Annonce

Erritsø: Hvis man går og drømmer om at tage en uddannelse, men holder sig tilbage, fordi ordene hopper og danser, kan der være hjælp på vej til sommer.

IBC på Mosegårdsvej åbner 1. august en ny klasse: HF Ordblind.

Her kan ordblinde læse sig til en studenterhue i et miljø, hvor der er plads og tid til at få hjælp.

- Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang. Vi har mange ordblindekompetencer blandt vores personale, fortæller rektor på HF og VUC Fredericia, Kirstine Sofie Bay Siggaard Gammelgaard.

Annonce

Hjælp til it-udstyr

IBC har ikke som sådan fået opfordringer eller henvendelser om en klasse for ordblinde, for uddannelsesinstitutionen har allerede ordblinde elever i klasserne.

- Vi har altid haft ordblinde på HF, og de har fået udleveret it-redskaber til hjælp med deres ordblindhed og så fulgt de ordinære hold. Men vi vil gerne sikre, eleverne bliver så fortrolige med deres udstyr som muligt, så de kan agere på samme måde som deres kammerater. De skal ikke gå i stå på grund af deres udstyr, så vi har set et behov, mener rektoren.

Hun håber, den nye klasse kan samle omkring 24 elever. HF Ordblind vil tage længere tid at gennemføre end den almene HF, som er en to-årig uddannelse.

HF Ordblind tager tre år og giver adgang til mellemlange videregående uddannelser ligesom den almene HF. Optagelseskravene er de samme.

Annonce

Også for voksne

I 2017 trådte den nye gymnasiereform i kraft, og det betød, at HF-elever kan optages med en afgangseksamen fra 9. klasse og ikke som tidligere kun med en eksamen fra 10. klasse. Men klassen er ikke kun for unge.

- Det er ikke kun for dem, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, men også for voksne. Det er det, HF kan. Den henvender sig til alle aldre, oplyser Kirstine Sofie Bay Siggaard Gammelgaard.

Ifølge hende ligger den nærmeste HF-klasse for ordblinde i Horsens, så IBC forventer, der vil komme elever fra andre byer, når klassen åbner efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Syng Sammen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Treldevejens Genbrug er åbnet

Elbobladet

Du store kineser

Elbobladet

Der blev sat priser ved Røde Kors

Annonce