Annonce
Elbobladet

Idrætscenter fylder 50 og får sin egen udstilling: Åbner på lørdag

Fredericia Idrætscenter og Lokalhistorisk Arkiv for Fredericia og Omegn hænger ny, permanent tidslinje op med tekst og foto. Følg FIC fra Idrætshallens Byggeforening til den helt nye lounge.

Fredericia: Når Fredericia idrætscenter (FIC) fredag den 27. september kan fejre 50-års fødselsdag, sker det med åbent hus og mange aktiviteter ved centret på Vestre Ringvej 100. Både lørdag 28. og søndag 29. september.

Blandt andet er der hængt en ny, permanent fotoudstilling om det 25.000 kvadratmeter store sports- og mødeanlæg op. Udstillingen har FIC lavet i samarbejde med Lokalhistorisk Arkiv for Fredericia og Omegn.

Den kan ses på væggen overfor Café FIC de to dage fra klokken 08.00 til 18.00 og så ellers i Fredericia Idrætscenters almindelige åbningstid.

Annonce

Et af de største i DK

Centret blev som sagt indviet den 27. september 1969.

Siden er FIC udbygget flere gange og i dag et af Danmarks største af sin slags. Med plads til både sport og koncerter, wellness og foreningsliv.

I 1976 åbnede svømmehallen, i 1987 kom Hal 5 og 6 til, og Fredericia Idrætscenter fik et bowlingcenter i 1988. Svømmehallen tilføjedes et badeland i 1993. Stadion ved siden af blev bygget i 2006. Senest er indgangspartiet og den store Hal 1 vokset kraftigt og tilføjet lounge.

Annonce

Ildsjæle stod bag

Behovet for sådan et kompleks opstod i 1950’erne. Indendørssport blev mere og mere populært.

Derfor stiftede initiativtagere i Fredericias fag- og firmasport i 1957 Idrætshallens Byggeforening. Målet var at rejse penge til det, der senere blev Fredericia Idrætscenter, og som fra start var kommunalt ejet og drevet. IHB samlede masser af penge ind ved hjælp af blandt andet tombola, andespil, koncerter og loppemarkeder. Byrådet støttede projektet, så byggeforeningen for hver krone, den indsamlede, fik en krone fra kommunen.

I 1965 besluttede byrådet at placere idrætshallen i Madsby Enge, og da IHB i 1967 havde indsamlet 500.000 kroner, tog daværende borgmester Martin Hansen (S) den 22. maj 1968 første spadestik til byggeriet.

Det omfangsrige og fulde program for de kommende festdage kan man se på www.f-i-c.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Se video: Sort sol angribes af høg

Elbobladet

Toyota har medvind

Annonce