Annonce
Elbobladet

Ina og Louise sælger genbrugt kvalitetstøj: De vil inspirere folk til at tænke bæredygtighed ind i hverdagen

Ina Gaarde og Louise Kollerup står bag secondhand-virksomheden LouLou, som de startede i slutningen af august. Over de sociale medier Facebook og Instagram sælger de tøj for private, der ønsker at tjene penge på det tøj, de ikke længere bruger, men som stadig er af god kvalitet. I øjeblikket har de mere end 300 stykker tøj, der mangler en ny ejermand. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
De spæde tanker blev sået i mødregruppen. Nu har to kvinder fra Erritsø startet virksomhed med fokus på genbrugstøj fra private, der gerne vil tjene lidt på det yndlingstøj, de ikke længere bruger.

Erritsø: Genbrugstøj behøver nødvendigvis ikke at lugte af sur cigarskab. Det kan sagtens være en festkjole, der ikke er blevet brugt mere end et par gange, eller et lækkert stykke stof i en god kvalitet. Og så skader det bestemt ikke at tænke det bæredygtige ind i det tøj, man går i.

Det mener Louise Kollerup, 33, og Ina Gaarde, 38, der sælger secondhand-tøj gennem virksomheden LouLou.

De to lokale kvinder fra Erritsø startede virksomheden i slutningen af august i år og er i første omgang gået deltid på projektet. Allerede i 2014 blev første frø til virksomheden sået, da Louise Kollerup og Ina Gaarde mødte hinanden gennem mødregruppe.

Annonce

- Idéen til LouLou har vi haft over flere omgange. Vi er ikke unikke på landsplan, men der er ikke andre som os her i området. Det er lidt et storbyfænomen, men vi ser store muligheder for det her i Fredericia, siger Ina Gaarde.

De ti bedste stykker tøj

Tøjet, der sælges gennem LouLou, sker i samarbejde med private personer, der ønsker at komme af med deres tøj.

- Vi siger til folk, at de skal udvælge de ti bedste stykker tøj, som de ikke længere bruger. Det handler ikke om, at de skal rydde ud i deres tøjskab, pointerer Louise Kollerup.

- Vi troede meget, at vores målgruppe ville være de unge, da bæredygtighed fylder meget for den generation, men vi må konstatere, at det voksne publikum har taget utrolig godt imod det. Både når det kommer til at købe og sælge tøj, forklarer de to kvinder bag LouLou. De har også overvejet at inddrage herretøj i konceptet på sigt. Sikkert er det dog, at baby- og børnetøj ikke bliver inkluderet. Det er der i forvejen flere konceptbutikker, som sælger. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Som modregning tager LouLou en kommission på 40 procent af salgsprisen på tøj op til 3000 kroner. Prismæssigt spænder LouLou bredt fra alt mellem tøj til et par hundrede kroner til luksus til flere tusinde kroner.

- Det er ikke prisen og tøjmærket, der er afgørende for os. Det kan i lige så høj grad være tøj, der er meget lidt brugt, et fejlkøb eller en kjole, man købte til en bryllupsfest, men som man aldrig fik brugt derefter, siger Louise Kollerup og oplyser, at tøjet pakkes i genbrugspapir og sendes i bioplast til privatadressen - hvis ikke det kan foregå på en mere bæredygtig måde.

Vi siger til folk, at de skal udvælge de ti bedste stykker tøj, som de ikke længere bruger. Det handler ikke om, at de skal rydde ud i deres tøjskab.

Louise Kollerup, medindehaver af LouLou
Annonce

Popper op i gågaden

Tøjsalget foregår hovedsageligt over Facebook og Instagram, og virksomheden har ligeledes en hjemmeside til at formidle kontakten til både købere og sælgere. En enkelt gang, 3. oktober, har de også holdt popup-åbent hos herretøjsforretningen De Meza i Gothersgade, som LouLou samarbejder med.

- Tit vil folk gerne se og prøve tøjet, inden de køber det. Vi tror på, at vi skal være tilgængelige, når folk har tid. Så næste gang vi holder popup, er det en lørdag og søndag, og ellers er vi klar på at holde åbent, når folk har tid. Vi har også snakket om at lave veninde-aftener, hvor man kan komme forbi til et glas vin og prøve tøj i et par timer, siger Ina Gaarde, der selv lever en bæredygtig livsstil med blandt andet plantebaseret kost og elbil.

- Men vores bæredygtige tanker skal ikke lyde frelste. Kan vi inspirere folk til at tænke bæredygtighed ind i hverdagen, gør vi det gerne - og så er det vigtigt, at vi har det sjovt undervejs, siger hun.

Sådan så det ud, da LouLou holdt popup-åbent i De Meza i Gothersgade 20. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Annonce
Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Send dit bud et smil på vejen

Annonce
Annonce
Elbobladet

Kim Sjøgren spiller til nytårskoncert med humor

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Tager over efter Søren Møller: Velkendt ansigt bliver leder af musicalakademiet

Elbobladet

Motion og hygge

Elbobladet

Odenseaner fra Esbjerg rykker ind på chefpost i Fredericia

Elbobladet

Kæmpe butik åbner i Fredericia: Intersport er klar med dato for åbning

Elbobladet

Kanal-boss forelskede sig i Fredericia, forandrede Fredericia og forlader Fredericia

Elbobladet

Dessertsøstre måtte lukke café efter uvelkomment besøg i kælderen: - Vi vil være helt sikre, inden vi åbner

Elbobladet

Tre tricks giver garanti for knasende sprøde flæskesvær

Elbobladet

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Elbobladet

Sidste dag med genbrug på Prangervej: Winnie siger tak for sin gode arbejdsplads - men kan ikke flytte med

Elbobladet

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Elbobladet

Tre finaler og en sølvmedalje til riffelskytte

Elbobladet

Cykelbutik klar til åbning: Gamle indretningsmaterialer har fået nyt liv og værdi

Elbobladet

Morfin-byen: Fredericia-erfaringer kan føre til stramning af straffeloven

Elbobladet

På den 2. side: Dieseldunsten og den hvide chokoladefrø

Elbobladet

Guldmedaljer til Mai og Freja

Elbobladet

Præstens klumme: Demokrati af Guds nåde?

Elbobladet

Gør som de professionelle: Her er decembers vigtige haveopgaver

Elbobladet

Julegavekonvoj sætter kurs mod Rumænien: - Det bedste er at se de store lys i børnenes øjne

Elbobladet

Godt nyt til skøjteglade fredericianere: Isen indtager igen Gasværksgrunden i december

Elbobladet

Snart er det slut med coronatest i Messe C: Nu jagtes mere centrale lokaler

Elbobladet

Populær genbrugsbutik lukker ned - genbrugsfund samles på én adresse

Annonce