Annonce
Elbobladet

Ioniq rykker fra 0-100 km/t på 5,2 sekunder

Hyundai Ioniq er slet ikke til at kende igen - og tak for det. Foto: Hyundai
Ny elbil fra Hyundai lander i Danmark til sommer.

Elbil: Hyundai Ioniq kommer til Danmark i en meget smartere udgave til sommer. Prisen er ikke på plads, men det ligger klart, at Ioniq kun kommer som elbil. I dag kan bilen erhverves som el og plug-in til 230.000 kroner, og skulle man af en eller anden årsag foretrække hybrid, er prisen 281.000 kroner.

Det er en helt ny bil på en helt ny platform og med et - og tak for det - helt nyt udseende, som kommer til Danmark. Hyundai lover dog, at de fornemme pladsforhold, der er i dagens Ioniq, også er tilstede i nyheden. Bilens dimensioner er længde  4635 mm, bredde 1890 mm og højde 1605 mm. Akselafstanden er tre meter.

Annonce

Lynhurtig

Vi ved, at nyheden kommer med baghjulstræk og firehjulstræk. Der kan vælges helt op til 306 hk og de to batterier på 58 og 72,6 kWt giver en rækkevidde på 451 og 481 kilometer. Ioniq bliver ifølge Hyundai en af de første biler i verden med et letvægtsbatterisystem på 800 volt.

- Det sikrer lynhurtig opladning og imponerende præstationer, hævder Hyundai, der også skriver, at Ioniq er et skridt hen imod en ny elektrisk æra.

Hyundai lover rigtig god plads i den nye ioniq. Foto: Hyundai

Den hurtigste Ioniq accelererer fra 0-100 km/t på bare 5,2 sekunder - så det passer, når Hyundai hævder, at der er imponerende præstationer i nyheden. Det tager 18 minutter at lynlade bilen fra 10 til 80 procent.

Det er også gode nyheder for forhandlerne, at Ioniq 5 kan monteres med anhængertræk og må slæbe op til imponerende 1600 kilo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Et øjeblik: Se - en dukselilje

Annonce