Annonce
Elbobladet

Isbjørnen skal måske stå over for Trump Tower

Poul Jacobsen, formand for Fredericia Kunstforening, kunne fredag præsentere foreningens største og mest ambitiøse udstilling nogensinde med Jens Galschiøt-skulpturer. Foto: Marianne Husted

Publikum strømmede i stort tal til fernisering på Jens Galschiøt-udstilling i Ridehuset på Øster Voldgade.

Annonce

Fredericia: Der var trængsel i Ridehuset ved den gamle Bülows Kaserne, da Fredericia Kunstforening fredag havde inviteret til fernisering på foreningens udstilling med skulpturer af Jens Galschiøt. Midt i den store imponerende hal kom de flere hundrede fremmødte i selskab med en række små figurer. Blandt andet den 60 meter lange skulptur 550+ 1, der symboliserer det antal mænd, som en enkelt københavnsk prostitueret betjener i løbet af et år.

Kunstværkerne introducerede en glad formand for Fredericia Kunstforening, Poul Jacobsen, der kunne byde velkommen til foreningens hidtil største udstilling, som ikke alene sætter sit præg på hallen, men også på byen frem til 10. september, da 14 store Jens Galschiøt-skulpturer er placeret både på havnen, gågaden og langs Øster Voldgade.

Der var en stor publikums-interesse, da Fredericia Kunstforening fredag havde inviteret til fernisering. Foto: Marianne Husted
Annonce

Neil Young og Al Gore

Han kunne fortælle, at isbjørnen, som er opstillet næsten ud for ridehuset, ikke er det væsentligste ved kunstværket. Det er derimod grafen, som viser menneskers CO2-forbrug. Den skal forlænges 24 centimeter, inden kunstværket fortsætter til Bonn. Så meget er CO2-forbruget nemlig steget, siden kunstværket blev færdigt.

Jens Galschiøt arbejder lige nu på et samarbejde med politikeren Al Gore, tidligere vicepræsident i USA, og musikeren Neil Young om at få opstillet Isbjørnen i Central Park i New York - lige over for Trump Tower som en kommentar til præsidentens klimapolitik, kunne formanden også fortælle.

Det var i øvrigt en travl formand, for han står denne weekend også for sommertræf i Fredericia for klubben Citroën Traction Avant Danmark. Derfor vil man i weekendens løb kunne beundre de mange biler rundt omkring i Fredericia.

Midt i ridehallen er placeret den 60 meter lange skulptur 550+1 som er en kommentar til prostitution. Foto: Marianne Husted
Annonce

Lover ikke noget

Poul Jacobsen havde dog tid nok til udstillingen og til at opfordre de mange gæster til at melde sig ind i kunstforeningen, inden kulturudvalgsformand Lars Ejby Pedersen (S) fik ordet, da borgmester Jacob Bjerregaard havde fået forfald.

Fra ham lød der en stor opfordring til at tage turen rundt til de mange kunstværker. Sidst der var en Jens Galschiøt-udstilling i Fredericia, endte Fredericia Kommune med at købe kunstværket Guldkalven, der står på Rådhuspladsen. Kulturudvalgsformanden ville dog ikke på stående fod love, at Guldkalven får permanent selskab af endnu en Galschiøt-figur, smilede han, inden der var vin og snacks til de mange gæster.

Galschiøts isbjørn skal til Bonn efter udstillingen i Fredericia. Og måske ender den over for Trump Tower i New York. Foto: Lasse Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Skarp pris på Sorento plug-in

Elbobladet

Præstens klumme: Kan den byttes?

Elbobladet

Ugens hund: Rosa jager æbler

Elbobladet

Naturen lige nu: Uglekasser skal op

Annonce