Annonce
Elbobladet

Jubilæum fejres kirkekoncert

Annonce

Fredericia: En koncert i tilknytning til kirkejubilæet må næsten nødvendigvis være med musik fra middelalderen.

Valget af Poul Høxbro var nærliggende, da han er en af de få, der har specialiseret sig indenfor det område. Han er opvokset i Fredericia, men det er mange år siden, der har været lejlighed til at høre ham på hjemegnen. Poul Høxbro har været pionér ved at genoplive en særlig spillemåde, hvor en person spiller fløjte og tromme på en samme tid. Han kan altså spille fløjte med den ene hånd og tromme med den anden hånd!

Hans unikke kunnen har gjort Poul Høxbro efterspurgt både som musiker og som underviser i Australien, USA og Europa. Han er således gæstelærer ved den navnkundige Schola Cantorum Basiliensis i Basel, der er det vigtigste konservatorium for tidlig musik. Poul Høxbro spiller i adskillige grupper med forskellige besætninger. En af de faste samarbejdspartnere er harpenist Helen Davies. Helen Davies er født i Wales, hvor hun også blev uddannet som harpenist på den keltisk harpe, der har rødder tilbage i middelalderens folkemusik. Den keltiske tone er dragende, uimodståelig og tidløs. Duoen vil spille to programmer med musik fra De Britiske Øer. I kirken spiller de melodier, der er overleveret i engelske manuskripter fra middelalderen. Nogle af dem helt tilbage fra 1200-tallet.

Herefter går vi fra kirken til ”kroen” i Sognegården, hvor der vil blive lidt at styrke sig på og Poul og Helen spiller folkemusik af en mere verdslig karakter. Koncerten finder sted fredag den 28. august klokken 19.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Drop-in-dåb i Fredericia Provsti

Elbobladet

En helt ny gammel motor

Elbobladet

Syng Sammen

Elbobladet

Lokal kunst i lokal bank

Elbobladet

Ny teknologi renser luften

Elbobladet

Treldevejens Genbrug er åbnet

Annonce