Annonce
Elbobladet

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Nicoline Normann (tv) og Jan Normann (th) var taget til adventsfest på Trinity med Mødrehjælpen. Med sig havde de børnene Sofie, Cille, Storm og Agnete. Familien har en stram økonomi, og derfor var julearrangementet en god mulighed for dem for at kunne julehygge uden at skulle tænke på prisen. Foto: Anna Schjødt Larsen.
Julen kan være en hård tid for familier, hvor økonomien er stram. En af de familier er familien Normann, hvor blandt andet en langtidssygemelding og en hjerneskade gør det svært økonomisk at komme gennem julen. Derfor var de søndag til julehygge med Mødrehjælpen.

Fredericia: Der var skruet helt op for julestemningen, da Mødrehjælpen i Fredericia søndag havde inviteret udsatte familier til adventsfest. Det foregik på Trinity Hotel & Konference Center i Snoghøj, hvor et lokale var pyntet op med duge, bordløbere, juledekorationer og småkager.

Der var både varme æbleskiver, alkoholfri gløgg og saft til de fremmødte. Og ved bordene sad børn og voksne og klippede og klistrede - julehjerter og kræmmerhuse i farverigt pap. Senere på dagen var der præmier til det pæneste og mest kreative julepynt, og der blev rullet havregrynskugler og serveret risengrød.

Julemusikken flød ud af højtalerne, og da Britney Spears sang "My Only Wish (This Year)" kom på, kiggede Nicoline Normann, som var en af de mødre, der var mødt op med sine børn, på datteren Sofie, der sad ved siden af hende og dansede forsigtigt til musikken.

Annonce

- Kan du lide sangen? spurgte hun med et smil:

- Det er mors yndlings julesang.

Nicoline Normann var afsted med sin mand Jan Normann og de fire børn Sofie, Cille, Storm og Agnete. De var alle i gang med hver deres julepynt, og hyggen var så småt ved at indfinde sig.

- Det er dejligt, at vi får en mulighed for at give børnene noget julehygge. Vi har ikke selv råd til f.eks. pap og julesmåkager. Sådan noget har vi været meget kede af, at vi ikke har kunne give vores børn det seneste år, fortæller Nicoline Normann.

En god oplevelse

At kunne give familierne en god dag og noget rigtig julehygge er også grunden til, at Mødrehjælpen har valgt at holde adventsarrangementet.

- Vi vil gerne give familierne en god dag og en god oplevelse. Det er familier, som har forskellige problemstillinger. F.eks. sygdom. På den her måde kan de danne et netværk på tværs. Det er jo ikke alle, der har en social cirkel, der gør sådan noget her, lyder det fra Hanne Lumby, som er frivillig hos Mødrehjælpen og en af arrangørerne bag arrangementet.

Gæsterne til adventsfesten var udvalgt i samarbejde mellem Mødrehjælpen og kommunens familie-afdeling. Og det var også gennem kommunen, at Nicoline Normann fik nys om arrangementet:

- Vi får hjælp af kommunen, og det var min KKP (koordinerende kontaktperson, red.), der sagde til os, at det var her, og hun ville gerne skrive os op til det. Det ville vi selvfølgelig meget gerne.

Nicoline Normann håbede, at børnene ville komme hjem med en god dag og nogle gode oplevelser i rygsækken, som ellers kan være svære at give dem, når økonomien er stram. Foto: Anna Schjødt Larsen.
Annonce

En hård tid

For Nicoline og Jan Normann er julen en ekstra svær tid, da de som familie særligt mærker, at pengene er små, når december og alle månedens dyre traditioner kommer.

Nicoline Normann er uddannet sygeplejerske, men efter en depression har hun været langtidssygemeldt. En sygemelding, der endte med at koste hende jobbet. Derudover havde hun et voldsomt fald, som resulterede i en brækket ankel, som senere måtte opereres. Noget der har gjort, at Nicoline er dårligt gående.

Det er dejligt, at vi får en mulighed for at give børnene noget julehygge. Vi har ikke selv råd til f.eks. pap og julesmåkager.

Nicoline Normann

Det betyder, at hun i dag er på ressourceforløbsydelse, mens Jan Normann er på førtidspension efter en hjerneskade. De to ting kombineret gør, at familien sidder økonomisk stramt i det.

- Det er rart at komme her og give børnene en god dag og en god oplevelse. Det gør, at vi kan komme lidt mere i julestemning. Og på den måde kommer vi væk fra den dårlige stemning, der kan være derhjemme, hvor børnene godt ved, at vi ingen penge har, fortæller Nicoline Normann.

En anden ting familien også har gjort i år er at søge om julehjælp gennem Mødrehjælpen for at komme endnu bedre gennem julen. Med Mødrehjælpens julehjælp får man et legat på 500 kr. pr. barn, så der kan købes gaver og andet godt.

Støt Mødrehjælpen i julen

Vil man støtte Mødrehjælpens arbejde med udsatte familier i julen, kan det gøres både gennem Julehjælpen men også gennem Fredericia Julelotteri, som er et nyt initiavtiv, hvor de fire aktører Mødrehjælpen, Veteranhjemmet, Børnenes jul i Fredericia og Lions Klub er gået sammen.

I Fredericia Julelotteri er der en præmiepulje, hvor gevinsterne er gavekort til butikker, som er medlem af Fredericia Shopping. Overskuddet går til humanitær hjælp inden for de fire aktørers respektive interesseområder.

Du kan købe en lodseddel følgende steder:

  • SuperBrugsen Erritsø
  • SuperBrugsen Nymarksvej
  • MENY Fredericia
  • Fredericia Isenkram
  • Mr. Fredericia
  • Billunds Bolighandel
  • De Meza
  • VegaGarn
  • Fredericia vinhandel

Vil du støtte Mødrehjælpens julehjælp kan det ske på følgende måde:

Annonce
Annonce
Elbobladet

Biblioteket efterlyser fantastiske forsider

Annonce
Annonce
Elbobladet

Fredericialandkortet: Ibi Støving er vild med Fredericia

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

City Escape kommer til Fredericia: Vær med til at redde midtbyen fra en terrororganisation

Elbobladet

Ny lokalkoordinator skal styrke indsats for psykisk sårbare

Elbobladet

Sidste chance for at indstille kandidater: Handels- og kulturlivet fortjener en hyldest, mener jurymedlem til Byens Bedste

Elbobladet

Årets hunde vil dele præmien med andre - eller i hvert fald noget af præmien

Elbobladet

Koncert med Randers Kammerorkester

Elbobladet

Brugs skifter navn og koncept: Nye varer på hylderne og udsigt til markante prisfald

Elbobladet

Træt af at se tv i sofaen med din partner? Prøv dette i stedet

Elbobladet

Camilla knuser cancer med hjemmebag

Elbobladet

Ny cykelforretning åbner i vestbyen: - Vi vil skille os ud

Elbobladet

Erfaren fynbo åbner ny køreskole i Fredericia: - Det er da her, jeg skal være

Elbobladet

Præstens klumme: Tid er liv, og livet bor i hjertet

Elbobladet

Se de mange billeder: Fredericia har ofte stået på dronningens visitliste i 50 år

Elbobladet

Hvor der er en vilje er der en vej - også for orblinde

Elbobladet

Guldsmed flytter til gågadens smykkecentrum: - Jeg glæder mig så meget

Elbobladet

Støtten til det lokale handels- og kulturliv betyder meget for jurymedlem: - Fredericia har alt, hvad vi har brug for

Elbobladet

Mange kommer til skade: Disse farer lurer på legepladsen

Elbobladet

Pingvinerne fra volden er væk igen: Hemmelig kunstner har mere end bare smil i tankerne

Elbobladet

Malene led af angst og depression: I dag hjælper hun frivilligt andre i samme situation

Elbobladet

Det lokale handelsliv har udviklet sig til det bedre, mener jurymedlem til Byens Bedste

Elbobladet

Uventede problemer lurer på årets skiferie

Elbobladet

Susan kan fejre 45 år i samme sportsbutik: - Jeg har aldrig overvejet at lave andet

Annonce