Annonce
Elbobladet

Julelysene er tændt til minimum juleaften: Stort anlagt oplevelsesprogram er klar for at lokke borgerne ind i gågaderne

Lige så snart de første julelys blev tændt kl. 15.30 fredag, var børnefamilierne klar til at tage billeder - måske til årets julehilsner ud i det ganske land. Foto: Søren Gylling
Fra søndag er julehytterne fyldt med oplevelser og skattejagt. Julemanden ankommer 27. november - men kun virtuelt.

Fredericia: Fredag eftermiddag blev Fredericias nye og stort anlagte julebelysning tændt. Først indpakningen af rådhuset og efterfølgende Disney-figurerne på Ryes Plads og gaveportalen på J. B Nielsens Plads.

- Vi har lavet et jule-setup, som Fredericia ikke har set før. Samtidig følger vi et sundhedsmæssigt spor, for det er vigtigt at holde afstand. Vi håber, folk vil købe julegaverne lokalt, sagde borgmester Jacob Bjerregaard (S) om julebelysningen, som byrådet allerede i maj besluttede at bruge en million kroner på.

Julebelysningen og de mange aktiviteter og oplevelser skal ikke bare se godt ud og være sjovt. Planen er også at lokke fredericianere og borgere fra omkringliggende byer til for at svinge dankortet i byens butikker.

Annonce


Vi har lavet et jule-setup, som Fredericia ikke har set før. Samtidig følger vi et sundhedsmæssigt spor, for det er vigtigt at holde afstand. Vi håber, folk vil købe julegaverne lokalt.

Jacob Bjerregaard (S)


Julebelysningen blev tændt fredag kl. 15.30 og vil være tændt til minimum juleaften og sandsynligvis i de efterfølgende dage. Både belysning og oplevelser bliver spredt ud i gågaderne og på byens pladser, så det bliver let for de handlende at holde afstand, ligesom der bliver adgang til håndsprit i de 20 julehytter.

Julehytter åbner søndag

Fra søndag 15. november bliver hytterne bemandet, og flere af dem vil løbende få nye "gæster". Julehytterne er placeret på pladser og i Gothersgade Syd.

Tre rensdyr holder til på Rådhuspladsen. Men der er julebelysning adskillige steder rundt i byen. Det er bare at gå på opdagelse i byens gågader. Foto: Søren Gylling

- Vi er blevet spurgt om, hvorfor vi ikke sætter dem op foran tomme butikslokaler, men brandregulativerne siger, de skal stå 7,5 meter fra andre bygninger på grund af deres størrelse.  Vi kan heller ikke placere dem samlet et sted på grund af, vi ikke må forsamle folk, så vi besluttede at placere dem forskellige steder, så vi får spredt folk rundt i byen, fortæller udviklingskonsulent i Business Fredericia Lene Bach Jørler, der er koordinator på juleudsmykningen.

Julehytterne er første gang åbne søndag 15. november kl. 10 til 16, hvor der også vil være hestevognskørsel i byen. Byens butikker er dog ikke åbne denne dag.

Det er også fra julehytterne, skattekonkurrencerne rundt i byen går. Her kan byens borgere være heldige at vinde vouchers (gavebevis, red.) til byens butikker.

- Der bliver på den måde sendt 90.000 kroner ud at arbejde i byens butikker. Vouchers skal bruges inden 31. december, da de skal skabe julehandel, slår Lene Bach Jørler fast.

Tidligere år har julemandens ankomst altid været et stort trækplaster, men på grund af forsamlingsforbuddet er julemanden blevet trendy og ankommer virtuelt 27. november.

Programmet for Jul i Fredericia bliver offentligt tilgængeligt på fredericia.dk i uge 47.

Borgmester Jacob Bjerregaard (S) var fredag eftermiddag vidne til, julebelysningen på Fredericia Rådhus blev tændt kl. 15.30. Det står tændt helt til juleaften. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Rollo er hypnotisør

Annonce