Annonce
Elbobladet

Julerock er blevet for stort til Tøjhuset: Flytter til større lokaler

Søren "Søgge" Andersen, der her ses med Barocks Claus Johansen, har været tovholder og kapelmester på Fredericias Julerock siden begyndelsen på Det Bruunske Pakhus og siden på Tøjhuset. Han glæder sig over, at der fremover bliver plads til dobbelt så mange publikummer. Arkivfoto: Joan Barløse
Julerock-traditionen har i flere år truet med at sprænge rammerne på Tøjhuset. Så nu rykker Søren Andersen & Co. til større lokaler. Billetsalget starter på mandag.
Annonce

Fredericia: Seks minutter og 30 sekunder. Plus/minus et par sekunder. Så kort tid tog det at sælge samtlige billetter til Tøjhusets traditionsrige Julerock-koncert sidste år.

Flere hundrede måtte skuffet opgive jagten på en billet, og koncertsalen var proppet, mens Søren "Søgge" Andersen, hans husorkester og gæster stod på scenen. Udenfor stod en del og håbede på, at nogen ville sælge en billet - eller at der blev plads, hvis nogen forlod stedet.

Det var ikke første gang, Julerock måtte melde udsolgt. Det er sket hvert eneste år, siden traditionen blev skudt i gang på Det Bruunske Pakhus. Men at sælge ud hurtigt var rekord. Og det var et vink med en vognstang om, at arrangementet havde brug for plads til flere publikummer. Det får det nu.

- Vi flytter Julerock til Eksercerhuset. Arrangementet finder sted 27. december. Billetterne sættes til salg på mandag 9. september klokken. Den niende i niende, klokken ni. Ikke før, siger spillestedsleder Sune Rasmussen, der dermed giver publikum en chance for at gøre klar ved computeren i tide.

Han understreger, at der ikke er mulighed for at tyvstarte billetsalget, og at det derfor ikke giver mening at henvende sig til eller på Tøjhuset inden klokken slår ni på mandag. Uanset hvor utålmodig man er.

Billetterne sælges via Billetten.dk, som der linkes til via Tøjhusets hjemmeside.

Jeg har altid ærgret mig over, at så mange gik forgæves, fordi der ikke var plads nok.

Søren "Søgge" Andersen

Annonce

Søgges debut i Eksercerhuset

Eksercerhuset er godkendt til et dobbelt så stort stående publikum som Tøjhuset. 750 mennesker må der være i den fredede bygning på den tidligere Bülows Kaserne.

Søren Andersen har aldrig før spillet i Ekcerserhuset. Efter sine mange år som fremtrædende figur i Fredericias musikmiljø har han ellers stået på næsten alle scener i området.

- Jeg glæder mig til at prøve det. Det bliver fedt.

Julerock-traditionen er langt hen ad vejen baseret på hans evne til at tiltrække kræfter fra Fredericias musikliv gennem flere årtier. Men han har også hvert år kunnet præsentere et par overraskelser fra den danske og udenlandske musikscene, hvor han i dag huserer som anerkendt og eftertragtet guitarist og producer. Og der er da også en overraskelse eller to i støbeskeen til december, loves det.

Annonce

Usædvanlig stærk opbakning

Mange spillesteder rundt om i landet har julerock-traditioner. Nogle baserer traditionen på udenbys, indkøbte koncerter. Og nogle på en model, der minder om Fredericias og Søren Andersens.

- Men ingen steder har jeg oplevet en interesse og en opbakning som i Fredericia. Både blandt de optrædende og blandt publikum er det en tradition at mødes og hygge sig sammen. Det er virkelig stærkt og noget, jeg glæder mig helt vildt til, siger Sune Rasmussen.

Snakken om at finde et større koncertsted har rullet længe blandt publikum, men det var især i dagene efter sidste års Julerock, at Søren Andersen og Sune Rasmussen tog fat på at finde det rigtige sted.

- Og det har vi fundet med Eksercerhuset. Huset er jo for længst afprøvet som spillested, og det fungerer rigtig godt. Der kan være dobbelt så mange mennesker som i Tøjhuset - så måske melder vi først udsolgt efter ti minutter denne gang, siger Sune Rasmussen.

Der er tradition for, at Søren Andersen har en overraskelse eller to med til publikum: Dén tradition ændres der ikke på i forbindelse med flytningen, lover han. Her er det sidste års overraskelse, Jesper Binzer. Foto: Ole Sejrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce