Annonce
Elbobladet

Køkkenmand og -butik fejrer jubilæum: - I dag stilles der i højere grad ønsker og krav til design

Tysk kvalitet holder, påpeger Lars Køpke Kjeldsen. Indehaveren af Bessmann Køkken på Vejlevej er således rolig ved at posere oven på en køkkenskuffe, der er skubbet ud, når han skal illustrere, at man kan få en holdbar køkkenløsning. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Tankerne om, hvad et køkken skal byde på, har ændret sig over årene, mener Lars Køpke Kjeldsen. Gennem 10 år har han stået i spidsen for Bessmann Køkken, der markerer to jubilæer i den kommende weekend.

Fredericia: - Ofte kommer folk ind og ser, hvilke muligheder vi byder på inden for køkkener, bad og garderober. For nogle kan det godt virke overvældende og måske se dyrt ud, men vores erfaring er, at prisen ikke nødvendigvis behøver at være tilsvarende det, man ser.

I november 2011 overtog Lars Køpke Kjeldsen Bessmann Køkken, der blev startet i 2007. Og for ét år siden - nærmere betegnet 20. november - flyttede virksomheden fra Vesterballevej 19 til Vejlevej 60. Kombinationen af disse fejres i weekenden 12.-14. november, hvor virksomheden holder åbent hus.

- Vi plejer at sige, at køkkenet er den tredjestørste investering efter hus og bil. Det, vi slår os op på, er granit og kvartssten, og det er det, der gør os unikke, fortæller indehaver Lars Køpke Kjeldsen om virksomheden, der forhandler det tyske mærke Häcker.

Annonce

De seneste ti år har han så at sige langet cirka 750 køkkener over disken til private og erhvervskunder.

Langet over disken er måske for meget sagt, for så bogstaveligt foregår processen ikke. Den begynder typisk med et besøg i butikken og fortsætter med opmåling og snak hjemme hos kunden, inden de sidste detaljer kommer på plads i samspil mellem kunde og sælger.

- Vi samler alle varer på lageret, inden montøren pakker og monterer det hos kunden. Så det er ikke noget med, at kunden skal have inventaret stående i noget tid, fordi der mangler nogle ting. Ligeledes får man ikke leveret varer fire-fem gange, inden det hele monteres, forklarer den 49-årige indehaver.

Køkkentanker ændret

I alt er cirka 25 køkkener samt enkelte badeværelser og garderober fordelt på 1200 kvadratmeter showroom. Staben tæller fem medarbejdere samt hunden Elvis, der agerer maskot i det daglige.

Da jeg startede i branchen for en del år siden, var tingene ikke så avancerede. Der skulle være under- og overskabe, så målene passede og pladsen var optimalt udnyttet. I dag er det mere komplekst at indrette køkkener, fordi der i højere grad stilles ønsker og krav til design.

Lars Køpke Kjeldsen, indehaver af Bessmann Køkken

Når 10-års jubilaren Lars Køpke Kjeldsen tænker tilbage på sin tid i branchen, mærker han en stor forskel på, hvordan folk ser på køkkenet.

- Da jeg startede i branchen for en del år siden, var tingene ikke så avancerede. Der skulle være under- og overskabe, så målene passede og pladsen var optimalt udnyttet. I dag er det mere komplekst at indrette køkkener, fordi der i højere grad stilles ønsker og krav til design. Når folk får besøg, er det oftest i køkkenalrummet, snakken starter og slutter. Derfor skal det gerne se godt ud og være smart og funktionelt, siger Lars Køpke Kjeldsen og tilføjer:

- En ting som skraldespanden er blevet en vigtig del. Folk vil have, at det skal være nemt, overskueligt og skal fungere, for tæller man, hvor mange gange man har den i brug i løbet af en dag, løber det op.

Annonce

Tysk kvalitet

Den tyske køkkenkvalitet slår Lars Køpke Kjeldsen et slag for. Han stiller sig således gerne op på en udfoldet køkkenskuffe for at illustrere holdbarheden af sine produkter.

Køkkener i dag byder i højere grad på flere funktioner og mere luksus. Her er det en vin- og champagnekøler, Lars Køpke Kjeldsen kigger nærmere på. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Alt fra 65.000-600.000 kroner lyder priserne på komplette køkkener med hvidevarer, forklarer han, inden han skifter over i bilernes verden for at drage en parallel.

- Man kan købe en billig bil, som fungerer og har garanti, men man kan også vælge en Rolls Royce, hvor der er et navn. Vi plejer at sige, at de tyske biler altid spiller – og det samme gælder for køkkenerne.

Så hvis du skal sammenligne jeres køkkener med en bil, hvilket mærke vil du så sammenligne jer med?

- Du får vel en Audi - til en Skoda-pris, mener Lars Køpke Kjeldsen.

Uanset hvilken bil man er kørende i, glæder han sig til fejringen af de to jubilæer, hvor virksomheden byder mad og drikke til fremmødte.


Annonce
Elbobladet

Voldmester taler til cafémøde

Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Det var Eva, der sagde, jeg sku'!

Annonce
Elbobladet

Landsdækkende kæde kommer til Fredericia: - Det er et godt område for os

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Brandmand landede jobbet, han havde drømt om i 16 år: - Jeg bliver helt tændt af holdånden

Elbobladet

Fredericia bliver et nyt, grønt åndehul rigere - og du er inviteret

Elbobladet

William Morris i ord og billeder

Elbobladet

Fredericias nye store gospelkor giver sommerkoncert

Elbobladet

Rigtig cirkus i Fredericia for første gang i tre år

Elbobladet

Sølvmedalje til Klara og Marco

Elbobladet

Præstens klumme: Guds rige er som et sennepsfrø

Annonce