Annonce
Elbobladet

Kan du huske dit livs bedste koncert?

Arkivar Lisbeth Aagaard Lykke og museumsvejleder Rasmus Welling med et fotoarkiv fra koncerter i Fredericia. På bordet ligger fotos af et meget ungt Disneyland After Dark. Foto: Peter Friis Autzen
Lokalhistorisk Arkiv i Fredericia vil stikke fingeren ned i en del af det lokale kulturliv, som ikke hidtil har haft det største fokus. Arkivet vil vide: Hvilken koncertoplevelse er den bedste i dit liv?
Annonce

Fredericia: Fredericia har gennem årene lagt scene til et hav af spændende koncerter. Men hvilke oplevelse har gjort størst indtryk? Og hvorfor?

Det vil Lokalhistorisk Arkiv gerne vide mere om. Derfor efterlyser arkivar Lisbeth Aagaard Lykke og museumsformidler Rasmus Welling personlige beretninger om koncertoplevelser i Fredericia fra 1960 og helt frem til i dag.

- Vi håber at høre fra folk, der har personlige beretninger og oplevelser om koncerter, der har fundet sted i Fredericia Kommune. Det kan for eksempel være, at man har mødt sin senere hustru ved en koncert. Eller at koncerten satte noget andet igang, siger Lisbeth Aagaard Lykke.

- Og hvis nogen ligger inde med fotos, billetter, autografer, trøjer eller andre genstande fra koncerten, vil vi også meget gerne høre om det, siger Rasmus Welling.

Lokalhistorisk Arkiv kan kontaktes på mail. Skriv til mitlivskoncert@gmail.com. Derefter vælger arkivet et par håndfulde ud og udfører opfølgende interviews.

- Til sidst laver vi en udstilling med ni-ti koncertberetninger. Udstillingen skal hænge permanent på Tøjhuset, som vi samarbejder med om det her, siger Lisbeth Aagaard Lykke.

Gamle avisomtaler er en af de primære kilder til viden om fortidens koncerter. Men hvad med de helt personlige minder? Dem vil arkivet gerne høre om. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce

Småt er også godt

Rasmus og Lisbeth har allerede været på jagt efter koncerter i arkivets arkiv.

Langt de fleste koncerter er registreret via omtale i Fredericia Dagblad, men håbet er denne gang at få fat i de mere personlige minder.

- Det kan være svært at betragte sine personlige oplevelser og minder som værende en del af historien. Men det er de. Også de små og nære oplevelser, som gør en forskel. Den slags risikerer at gå tabt, hvis ikke vi får dem registreret nu, siger Lisbeth Aagaard Lykke.

- Ja, når det handler om koncerter i 60'erne, er det måske ved at være nu, at minderne skal registreres, siger Rasmus Welling, som blandt andet har fundet ud af, at Fredericias musikmiljø var meget stærkt på pigtråd i 60'erne - noget, der siden næsten er blevet glemt.

De to opfordrer fredericianerne til at give lyd om deres oplevelser, hvis de har gjort et varigt indtryk og måske forandret et liv. Det behøver ikke at være store sensationer. Små kan også gøre det. Ikke-lokale må også gerne bidrage, så længe koncerten fandt sted i Fredericia Kommune.

Det var nær gået helt galt, da "beatgruppen Gasolin" blev forsinket med dagens anden koncert, som i øvrigt "sprængte støjmåleren". Foto: Peter Friis Autzen
James Last frabad sig dans under koncerten i Fredericiahallen. Foto: Peter Friis Autzen
Poul Simon - altså Paul Simon fra Simon & Garfunkel - fik syv linjers omtale for at spille i Fredericia. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Elbobladet

Fredagsjam på Tøjhuset genopstår

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Debbie elsker eventyr

Annonce