Annonce
Elbobladet

Kendt butik vinder årets handicappris i Fredericia: Indehaver helt benovet

Vestbyens Herretøj hædres med årets handicappris i Fredericia Kommune 2020. Fra film om overrækkelsen på kommunens hjemmeside.
Vestbyens Herretøj kan noget særligt, når udviklingshæmmede kunder kommer på indkøb. Derfor hædres forretningen på Vejlevej.
Annonce

Fredericia: I Vestbyens Herretøj sørger de for, der er god tid til betjening. Også af udviklingshæmmede for hvem det "nemt blive næsten uoverskueligt at få prøvet tøj", som det hedder i indstillingen.

- Alle skal behandles ens, er forretningens motto.

Inklusive handicappede når de for eksempel er ude for at ekvipere sig og måske ikke lige finder det rette i løbet af nul komma fem.

Sådan tænker Henrik Hansen og hans personale i Vestbyens Herretøj, og derfor vandt butikken på Vejlevej torsdag aften årets handicappris i Fredericia kommune 2020.

11 indstillinger var der kommet, og sammen med gymnastikforeningen G94’s multihold med plads til alle størrelser og hoveder og Kristine Petersen, som er daglig koordinator for fritids- og aktivitetstilbuddet til lettere udviklingshæmmede i Fredericia "Grow Your Life", var Vestbyens Herretøj gået videre til den endelige nominering.

Annonce

Humør og frisk bemærkning

- I Vestbyens Herretøj tilgodeser Henrik og det øvrige personale i særlig grad mennesker med handicaps. Ud over, at de yder en fremragende service, sørger de for, at beboerne på Kobbelgaarden 3 og Ullerupdalvej 90-96 får en rigtig, rigtig god oplevelse", hedder det i indstillingen, som fortsætter:

- Beboerne er både fysisk og psykisk udfordret, og Henrik og hans personale formår at tage udgangspunkt i den enkelte borger, som bliver set, hørt og husket ved navn. For beboerne kan det nemt blive næsten uoverskueligt at få prøvet tøj, så det gør en forskel, at personalet giver sig god tid til at vejlede - altid med godt humør og friske bemærkninger.

Uddelt på særlig dag

Handicapprisen er indstiftet af kommunen og kommunens handicapråd og uddeles hvert år på FN's internationale handicapdag

Med vores handicappolitik vil vi være med til at skabe ligeværd og lige muligheder for alle, hedder det om formålet:

Handicapprisen skal sætte yderligere fokus på handicapområdet og belønne særlige initiativer eller kreativitet, der gør det muligt for handicappede borgere at være en aktiv del af samfundet.

Det var da også en meget glad og benovet Henrik Hansen, der modtog diplom, blomster og en pokal i form af en drejet træskål med frugter udført af en blind ansat på Dansk Blindesamfunds Fuglsangcentret i Fredericia.


Beboerne er både fysisk og psykisk udfordret, og Henrik og hans personale formår at tage udgangspunkt i den enkelte borger, som bliver set, hørt og husket ved navn.


På grund af corona blev uddelingen i år en sag mellem vinderen og formanden for byrådets senior- og handicapudvalg, Lars Ejby (S). og formanden for handicaprådet i Fredericia Kommune, Niklas Andersen.

Men det hele kan ses som en lille film på kommunens side på Facebook og på dens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce