Annonce
Elbobladet

Kendt tv-vært forvandler Fredericia til et film-set: - Jeg er simpelthen bare faldet for byen. Den er dybt undervurderet

Ibi Støving har forelsket sig i Fredericia, efter hun for første gang besøgte byen for tre år siden. Nu har hun skrevet en kortfilm, som hun selv skal instruere, og som skal optages i og omkring Fredericia. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
I pinsen bliver en kortfilm, skrevet og instrueret af Ibi Støving, optaget i Fredericia. En by, som den kendte tv-vært har et helt særligt forhold til. Hun ser frem til at optage i byen, hvor flere lokale kommer til at medvirke på den ene eller anden måde.

Fredericia: I pinsen bliver flere lokationer i det fredericianske omdannet til film-set, når Ibi Støving kommer til byen med et 12 mand stort film-crew.

Kortfilmen, som Ibi Støving selv har skrevet og skal instruere, har omdrejningspunkt i temaet PTSD. Særligt PTSD som følge af partnervold.

Under corona faldt den kendte model, skuespiller, tv-vært og sanger nemlig over en artikel, som handlede om en undersøgelse, der viste, at kvinder i langvarige voldelige forhold kan udvikle PTSD på samme måde som soldater, der har været i krig.

Annonce

- Det, synes jeg, var ret interessant og selvfølgelig dybt frygteligt. Det har jeg så forsøgt at skrive en lille film over, fortæller Ibi Støving, som tidligere har lavet flere andre kortfilm:

- Det kan så folde sig ud i mange snakke. Bl.a. omkring hvordan vi behandler psykisk syge her i landet. Og i det hele taget, hvordan vi holder øje med hinanden, og om hinanden har det okay. Jeg tror ikke, at man skal mange led ud i familien eller vennekredsen før, der er en, der skranter med det mentale helbred. Der, tror jeg, bare vi skal være bedre til at se hinanden.

Forfædre i Fredericia

Som nævnt kommer filmoptagelserne til at blive skudt i og omkring Fredericia. Præcis hvor vil Ibi Støving dog gerne holde som en hemmelig lidt endnu. Men hun røber dog, at filmholdet kommer forbi både Østerstrand, voldene og Trelde Næs.

- Der er altså noget i at placere filmproduktion andre steder end i København. Jeg kan godt selv være træt af at se ting fra hovedstaden. Det er dejligt, når man bevæger sig uden for hovedstaden og skyder nogle andre billeder, lyder det fra Ibi Støving.

Hvorfor det så lige er blevet i Fredericia, at kortfilmen skal tage udspring, er der flere grunde til. For det første har Ibi Støving bare forelsket sig i byen, som hun besøgte for første gang for omkring tre år siden.

Men faktisk har hun også forfædre fra Fredericia. Hun stammer nemlig fra huguenotterne, som slog sig ned i Fredericia fra Frankrig for mange år siden.

- Så mine forfædre ligger oppe på den reformerte kirkegård, fortæller Ibi Støving, som med årene har fået en større og større interesse i sit ophav og historie generelt.

Begge dele interesser hun kan dyrke i Fredericia:

- Hele det her med voldene, og historien der er her. Der er så meget historie i Fredericia. Og hver gang jeg er i Fredericia, så hører jeg en ny anekdote eller en ny fortælling. Jeg er simpelthen bare faldet for den by. Jeg synes, at den kan så meget. Den er dybt undervurderet. Bl.a. i forhold til udsigt. Fra Østerstrand og over mod Røjleskov, hvor jeg har været mange gange de sidste tre år, hviler der altid sådan et meget magisk lys. Hvad det er for en underlig tåge-dis, det ved jeg ikke, men det er bare altid så smukt.

Lokale medvirkende

En del af både statisterne, makeupartisterne og rekvisitterne har Ibi Støving også fundet lokalt i Fredericia. I flere opslag på Facebook har hun søgt alt fra en ung dreng til makeupartister og en "masse gammelt lort".

Det meste har hun nu efterhånden fået fat på.

- Vi er ved at være der, hvor vi faktisk har en del. Folk har været virkelig velvillige og søde. Det er også min generelle erfaring fra Fredericia, at folk virkelig gerne vil hjælpe. Så det er bare så dejligt, understreger Ibi Støving, for hvem det giver god mening at bruge de lokale i en filmproduktion:

- Dels er det bare federe at arbejde sammen med folk, der kender byen. Dels er det bare på mange måder nemmere, hvis man står og har brug for en eller anden rekvisit eller sådan noget, at man så har lokale i nærheden af sig.

Hver gang jeg er i Fredericia, så hører jeg en ny anekdote eller en ny fortælling. Jeg er simpelthen bare faldet for den by. Jeg synes, at den kan så meget.

Ibi Støving

Kortfilmen bliver optaget i pinsen, og Ibi Støving regner med, at filmholdet vil være i byen i fire dage. Når filmen er færdig, håber hun, at den vil kunne opleves på kortfilmsfestivaler:

- Det er det, vi stiler mod. Men hvor den kommer hen, det kan man ikke rigtig sige, for der er jo nogle, der skal se den og vurdere den først.

Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Lyserød eksplosion lige fra morgenstunden

Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Grøn er håbets farve

Annonce
Elbobladet

Vær med til at sikre en god folkeafstemning: Bliv valgtilforordnet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Du risikerer at blive spurgt: Hvad skal vi sælge Fredericia på til turisterne?

Elbobladet

Nu kan du godt finde mountainbiken frem: Nyt spor for alle indviet

Elbobladet

S-profil i Fredericia er ny mand i spidsen for sosu-skoles bestyrelse

Elbobladet

Natklub-ejer er stolt efter prisuddeling i Barcelona

Elbobladet

Julie havde en elevtid fuld af prøvelser - nu er hun udnævnt til årets bedste lærling

Elbobladet

Præstens klumme: Da kunstneren blev præst for præsten

Elbobladet

På den 2. side: Skraldespand og some-brydere

Annonce