Annonce
Elbobladet

Kevins konfirmation måtte udskydes: Må prøve at se det positive i det

Nette og Kevin Honoré Askjær må vente lidt endnu med konfirmationstaler, sange, gaver og alt det andet, der karakteriserer en konfirmation. Kevins konfirmation er nemlig udskudt fra 18. april til 13. juni. Konfirmationsforberedelsen og de obligatoriske ti gange i kirke inden konfirmationen er også sat på standby. Privatfoto.
Efter planen skulle Kevin Honoré Askjær konfirmeres i april. Situationen med coronavirus har imidlertid gjort, at dagen er udskudt to måneder, og selvom det har ført flere udfordringer med sig, prøver Kevin og hans familie at se det positive i udskydelsen.
Annonce

Fredericia/Middelfart: Flere hundrede lokale, unge skoleelever har for lang tid siden sat et stort kryds i kalenderen i dette forår; konfirmationsdagen.

En dag, som for mange betyder noget særligt. Det gælder også for Kevin Honoré Askjær fra Fredericia, som havde set frem til det store oplevelse, hvor han skulle træde ind i de voksnes rækker. Han må dog vente tålmodigt lidt endnu, da dagen er rykket fra 18. april til 13. juni.

- Jeg synes, det er træls, for så skal man vente lidt længere tid, selvom man har glædet sig til, at det skulle være snart. Men det kan man jo ikke, som situationen er lige nu, så det respekterer jeg, lyder det opmuntrende fra Kevin Honoré Askjær, som til daglig går i 7. klasse på Østre Skole i Middelfart.

Jeg ville da gerne, at konfirmationen blev i april, men til gengæld bliver vejret forhåbentligt bedre, når jeg skal konfirmeres i juni, så det er jeg glad for.

Kevin Honoré Askjær, kommende konfirmand

Annonce

Får betydning for fejringen

Med den nye dato er der også en del aftaler, som skal laves om på ny. Det har mor, Nette Honoré Askjær, da også mærket til.

- Vi har kontaktet dem, vi har bestilt noget fra i forbindelse med dagen for at høre, om vi kunne rykke det. Jeg tror dog, vi har været hurtige ude, for det har heldigvis kunnet lade sig gøre at rykke alle aftalerne, siger Nette Honoré Askjær.

Efter konfirmationen i Middelfart Kirke holder de den efterfølgende fest i hjemmet, så heller ikke dette har skabt problemer.

- Men der er et par af de inviterede, som er nødt til at melde fra, da de skal til barnedåb og en anden konfirmation den dag. Og så er der nogle kronisk syge i familien, som stadig er bange for, hvordan coronasituationen er, når vi kommer til den 13. juni. Så det er stadig usikkert, om de deltager, forklarer Nette Honoré Askjær.

Annonce

Kommer tæt på bryllup

Familien står samtidig i den glædelige situation at skulle holde bryllup 29. august. På den måde er de i familien glade for, at konfirmationen er planlagt til en dato et stykke tid inden dette. Omvendt frygter de, om situationen til 13. juni muliggør konfirmationen, eller om den endnu engang må udskydes.

- Vi kan godt være bange for, at konfirmationen kommer til at ligge omkring brylluppet og måske endda først til september, hvis det bliver yderligere udskudt. Men vi må se tiden an, for det kan jo også tænkes, at konfirmationen godt kan finde sted til juni, siger Nette Honoré Askjær, som også melder om praktiske udfordringer i den forbindelse.

- Vi mangler endnu at købe Kevins tøj til blå mandag, men det er ikke lige nemt at handle for tiden. Og så mangler jeg fortsat en bryllupskjole, konstaterer hun.

Og selvom situationen for Kevin Honoré Askjær og landets andre kommende konfirmander er træls, prøver den unge fredericianer at se det positive i ændringerne.

- Jeg ville da gerne, at konfirmationen blev i april, men til gengæld bliver vejret forhåbentligt bedre, når jeg skal konfirmeres i juni, så det er jeg glad for, siger han.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Fredagsjam på Tøjhuset genopstår

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Debbie elsker eventyr

Annonce