Annonce
Elbobladet

KFUM i Fredericia får millioner ekstra til soldaterarbejde: Bedre hjælp til hårdt ramte

Evt. billedtekst: KFUM’s Soldaterrekreation er en af de sikkerhedsliner i Danmark, der griber tidligere udsendte soldater, der er vendt hjem med fysiske eller psykiske skader. Hos KFUM kan de få en midlertidig bolig og social støtte, hvis de i en periode står uden tag over hoved. Foto: Rune Dyrholm, Forsvarsgalleriet.
Flertal på Christiansborg sender penge til KFUM’s Soldatermission, der har landskontor og soldaterhjem på Treldevej. Nye folk ansættes til veteranstøtte.

Fredericia: KFUM's Soldatermission med landskontor, boliger til sårbare veteraner og soldaterhjem i Fredericia, har netop fået to millioner kroner.

Pengene er en del af de 50 millioner kroner, partierne i Folketingets forsvarsforligskreds i november 2020 besluttede at tilføre Danmarks veteranarbejde ekstra over de næste tre år via finansloven. KFUM's andel er nu udmøntet, oplyser soldatermissionen i en pressemeddelelse.

Generalsekretær, Per Møller Henriksen, KFUM's Soldatermission, udtaler:

- Med de ekstra midler ansætter vi yderligere to veteranmedarbejdere i Høvelte samt en veteranmedarbejder mere i Aalborg. Desuden kan vi ansætte en veteranfaglig leder på vores landskontor i Fredericia, efteruddanne og igangsætte flere aktiviteter.

- Målet har været en veteranmedarbejder til fire boliger. Den normering har man allerede på KFUM’s Soldaterhjem i Fredericia, og derfor er der ikke de store ændringer med den nye bevilling.

Annonce

Hjemløse veteraner

De seneste år har KFUM’s Soldatermission på landsplan fået et tilskud på tre millioner kroner til veteranarbejdet, men fra i år hæves det til fem millioner og fra 2022 stiger det til 5,5, millioner kroner.


De nye midler er øremærket de mest udsatte veteraner, som har brug for særlig støtte, og det kræver mere støtte.

Per Møller Henriksen, gen.sekr. KFUM's Soldatermission


KFUM’s Soldatermission står bag soldaterhjem 14 steder i Danmark, hvor alle soldater bydes velkommen i hjemlige rammer, fortæller den folkekirkelige organisation endvidere i pressemeddelelsen.

KFUM’s Soldater Rekreation kan huse i alt 39 hjemløse eller funktionelle hjemløse veteraner. At være funktionelt hjemløs vil sige, at man på papiret allerede har en bolig, men eksempelvis ikke kan bo hjemme med resten af familien i en periode eller slet og ret ikke formår at bo alene.

Den ekstra indsats over de næste tre år retter sig som sagt mod de hårdest ramte veteraner og veteraners familier. Aftalen er indgået i forsvarsforligskredsen bestående af S, V, DF, RV, KF og LA.

Disse soldater bor hos KFUM:

Veteranerne, der tager ophold på KFUM's Soldater Rekreation, deler sig i to grupper:

Veteraner med lettere fysiske, psykiske og sociale udfordringer. De kan f.eks. være boligløse, sygemeldte, ledige og skilsmisseramte.

Veteraner, der er hårdere ramt og har brug for psykologisk og/eller psykiatrisk behandling samtidig med opholdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Større batteri i A6 plug-in

Elbobladet

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Elbobladet

100.000 kroner til ny kampagne: Tag trygt til Fredericia med dankortet

Annonce