Annonce
Elbobladet

Kirken tager medansvar for unge i morfinbyen

Frank Clifforth fortæller om sit liv med stoffer og om behovet for at stå ved sig selv og hvordan man har det. Arkivfoto
Annonce

Fredericia: I Trinitatis Sogn har man fulgt med i ElboBladets dækning af Fredericia som "Morfinby". Derfor inviterer sognet nu alle byens konfirmander samt alle andre unge og deres voksne til en aften i kirken med fredericianeren Frank Clifforth.

Clifforth, der også er kendt fra X-Factor, har skrevet en bog om sin fortid med misbrug og kriminalitet, og han er optaget af at møde unge med sin fortælling om, hvor galt det kan gå.

- Vi håber, at rigtig mange unge og også deres forældre og bedsteforældre vil deltage. For de kan være med til at forebygge ikke bare i forhold til deres egne børn men også i forhold til børnenes kammerater, hvis de ser nogen, der er på vej i en skidt retning. Forhåbentlig får de nogle redskaber med sig hjem, siger sognepræst i Trinitatis Sogn, Elli Krog Foldager.

Frank Clifforth glæder sig til at møde de unge og deres voksne. Og han vil gerne give dem noget med hjem, de kan bruge. Især vil han gerne give de unge mod til at stå ved sig selv.

- Jeg fortæller ærligt om, hvor voldsomt og farligt livet med stoffer er. Men jeg kommer ikke med løftede pegefingre. I stedet synes jeg, det er vigtigt at tale om, hvordan man kan tage ansvar for sit eget liv og stå ved sig selv i stedet for at please andre og ligge under for gruppepres. For hvad er vigtigt: En perfekt facade på de sociale medier eller at turde stå ved, hvordan man har det?, spørger han retorisk.

Aftenen arrangeres i samarbejde med Kirkens Korshærs Varmestue i Danmarksgade, og korshærspræst Merete Ørskov ser også frem til mødet.

- Vi oplever desværre unge, der er kommet langt ud i problemer og har svært ved at magte tilværelsen. Derfor er det vigtigt, at alle voksne, der har med unge at gøre, vil være til rådighed og tør gribe ind og vise omsorg. Vi har alle et medansvar for de mennesker, vi møder på vores vej, siger hun.

Arrangementet finder sted torsdag 14. november klokken 19-20:30 i Trinitatis Kirke, hvor Frank Clifforth både vil fortælle og synge. Arrangementet, der indgår i projektet "Udsatte-Uge i Kirken: Hvad gør vi?" er støttet af Y´s Men v. Landsoldaten og i Erritsø, så det er gratis for alle at deltage. PFA

Udsatte-ugens øvrige program:

  • Tirsdag 12. november kl. 15.30-17: Kig ind til Åbent Hus i varmestuen, Danmarksgade 79, og oplev en oase for byens udsatte. Mød personalet og få en snak og en kop kaffe.

  • Onsdag 13. november kl. 17.15: Godnathistorier for børnefamilier har fokus på udsathed med historien om Jesus og den blødende kvinde. Tag småpenge med til fiskedam / lotteri.

  • Torsdag 14. november kl. 10: I sognecaféen vil korshærspræst Merete Ørskov fortælle om sit arbejde på kanten af samfundet.

  • Torsdag 14. november kl. 19-20.30, Trinitatis Kirke: Frank Clifforth fortæller og spiller sange for unge og deres forældre om sin kamp for at komme ud af misbrug og kriminalitet. Gratis entré, og alle aldre er velkomne.

  • Søndag 17. november kl. 11: Husstandsindsamling til fordel for varmestuen i Danmarksgade 79.
Sognepræst Elli Krog Foldager, Trinitatis Kirke. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce