Annonce
Elbobladet

Klar i næste uge: Legeparkens nye Klods-Hans skal sprede grin og glæde

Geden på den nye legeplads i Madsby Legepark har fået en fremtrædende rolle som et af mange legeredskaber. Legeparken åbner efter planen i uge 10, da der stadig mangler at blive lagt en gummibelægning på, som giver legepladsen endnu en dimension til kreativ leg og udfoldelse. Foto: Søren Gylling
Småbørn og handikappede kan med særlig god grund se frem til, at Madsby Legeparks nye legeplads bliver taget i brug. Slaraffenlandet for børn og barnlige sjæle har desuden gang i flere tiltag rundt i parken.

Fredericia: Det sidste lag af belægning mangler fortsat, førend Madsby Legeparks nye legeplads står færdig. Når det sker, er landingen for børn og barnlige sjæle noget blødere på gummibelægningen. Den får en sandfarvet base med rødt areal rundt om legeredskaber og steder, der indbyder til jorden-er-giftig.

Oprindeligt var planen, at legepladsen skulle stå klar i uge 7, men det flotte vintervejr satte en stopper for belægningsarbejdet. Men til trods for, at store og små må vente en uge med at gå om bord på legepladsen, der er inspireret af H. C. Andersens eventyr Klods-Hans, har de første faktisk prøvet legeredskaberne af, fortæller Kent Jensen, der er leder af Madsby Legepark.

- Jeg synes, det er blevet en supergod legeplads. Allerede nu kan vi se, at børnene har taget godt imod den, for mens vi har ventet på gummibelægningen, har de fået lov til at bruge den, forklarer han og tilføjer, at den dog er lukket for tiden.

Annonce

Børne- og handikapvenligt

I modsætning til parkens legemekka ved trafikskolen, der særligt er for lidt ældre børn, kommer den nye legeplads særligt til at henvende sig til de yngre og handikappede. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at der ikke er langt ned fra legeredskaberne, så forældre trygt kan følge deres poder.

- Ingen steder kan man falde mere end halvanden meter ned, og det har været udgangspunktet, da vi startede med at designe den, pointerer Kent Jensen.

Som det kan anes på blandt andet det lille legetårn, bliver der også plads til, at kørestolsbrugere kan gøre brug af legeredskaber på legeparkens kommende legeplads. Foto: Søren Gylling

Han nævner også et legetårn, der er lavet, så man kan køre gennem med en kørestol, og en minikarrusel, hvor man kan klikke en kørestol fast. Derudover bliver sanserne hos de yngste også skærpet med spejle og lyde på legepladsen.


Den legepark, vi præsenterer til åbningen, er en helt anden legepark, end den vi så for et år siden. På den måde synes jeg, at de ekstra anlægsmidler, der blev frigivet af Fredericia Kommune, har gjort en kæmpe forskel og bliver til stor glæde for borgerne.

Kent Jensen, leder af Madsby Legepark


At temaet for legepladsen bliver Klods-Hans, er der særligt én grund til.

- Særligt på grund af geden i Klods-Hans har vi valgt eventyret som tema. Geden er en del af legeparkens logo og dna, siger han med henvisning til statuen af Mads Ged og legeparkens geder.

Annonce

Gedestald klar til sommer

Netop gederne er i øjeblikket ved at få nyt hjem, da der skal bygges ny gedestald til dyrene.

- Entreprenøren gik i jorden i mandags, og vi forventer, at vi kan få stalden klar inden sommerferien, oplyser Kent Jensen.

Han kan i forvejen glæde sig over, at minigolfbanen er blevet udvidet med seks huller, så den er oppe på 18 baner. Det skete i efteråret, hvor arealet foran, der også grænser op til Klods-Hans-legepladsen, også blev flisebelagt og udstyret med bord- bænkesæt.

Blandt hajer til minigolf kan der næppe herske nogen tvivl om, at en fuld bane rummer 18 huller. Det gælder også legeparkens baneanlæg nu. Foto: Søren Gylling

Derudover er flere af legeparkens dyr begyndt at tage de nye udearealer i brug i dagtimerne, hvor også besøgende kan komme ind.

- Jeg håber, det bliver et stort trækplaster, at vores besøgende kan komme ind til dyrene fremfor at kigge på dem udefra. Der bliver adgang til både høns, kaniner, grise og geder fremadrettet, siger Kent Jensen.

Annonce

En fornyet legepark

Derfor kan gæsterne komme tæt på dyrene trods de nuværende corona-restriktioner, der betyder, at der ikke er adgang til dyrenes huse. Hvor lang tid, det varer, er endnu uvist, men indtil videre gælder de nuværende restriktioner til og med 5. april.

Efter planen står legeparkens gedestald klar til sommer. Også udenfor kan besøgende fremover komme helt tæt på dyrene og kæle med dem. Udover gedestald anlægges der også et mounatainbikespor, som kommer til at gå rundt i Madsbyparken. Foto: Søren Gylling

Og selvom det endnu er uvist, hvornår og hvordan legeparken kan markere åbningen af legeplads og skyde årets sæson i gang, glæder Kent Jensen sig til, at parken for alvor har fået et nyt udtryk.

- Den legepark, vi præsenterer til åbningen, er en helt anden legepark, end den vi så for et år siden. På den måde synes jeg, at de ekstra anlægsmidler, der blev frigivet af Fredericia Kommune, har gjort en kæmpe forskel og bliver til stor glæde for borgerne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce