Annonce
Elbobladet

Kogræsserforening fik hilst på kvier

Cirka 15 medlemmer af Delenko var mødt op lørdag. Privatfoto
Annonce

Fredericia: Lørdag 25. april om formiddagen var omkring 15 medlemmer fra Kogræsserforeningen Delenko Fredericia samlet for at tage imod seks kvier af racen Galloway. Herover sommeren skal de græsse i engen ved Spang Å.

Det oplyser Delenko, som består af 24 lokale medlemmer og i år kører sin tiende sæson. Når kvierne til efteråret slagtes, får hvert medlem en kvart kvie.

”Det er dog ikke kun for kødets skyld, medlemmerne deltager i foreningen. Det er også for at nyde den flotte natur i Elbodalen, lave naturpleje og have samvær med de øvrige medlemmer på hyggeaftener,” oplyser foreningen i pressemeddelelsen.

Medlemmerne bliver ligeledes indkaldt til arbejdsaftener i løbet af sommeren, hvor hegn efterses, og der klippes uønsket opvækst af græs, træer og buske. Derudover laver foreningen vagtskema, så kvierne tilses hver dag.

Der er masser af græs til kvierne og et stort område, de kan boltre sig på ved Spang Å. Foruden græs er der en kilde i kanten af skoven, som sørger for, at der er frisk vand til dyrene hele sommeren. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Præstens klumme: Kan den byttes?

Elbobladet

Ugens hund: Rosa jager æbler

Annonce