Annonce
Elbobladet

Kom med på sidelinjen: Selv en maskine kan gå i stykker

Gustav Roesbjerg Pedersen, journalist på ElboBladet. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce

Pyyyyha. Normalt puster vi på redaktionen gerne ud, når ugens udgave af ElboBladet er sendt til tryk. I denne uge er pustet af en sådan styrke, at ulven fra eventyret om de tre små grise må se sig slået. Selv et murstenshus kan blæses omkuld af suset.

Vi har i denne uge skiftet om til nye it-systemer, så vi skriver og redigerer avisen i nye programmer. Det har budt på to kurser for at lære den nye it. Udfordringen opstår imidlertid, når det skal tages i brug, og børnesygdommene hos systemerne skal kureres. Vi beklager derfor på forhånd, hvis der måtte være et par svipsere i ugens avis.

Som journalist (og sikkert mange andre erhverv) skal man gerne kunne holde tungen lige i munden og holde styr på, hvordan man tilrettelægger sin tid. Det kan være stressende, og det indre skema over, hvor meget man kan nå, og til hvilket tidspunkt det kan være klar, kan virke som et stort puslespil. Særligt når der også er deadlines og uforudsete ting, som kan dukke op på ens skrivebord og ændre det hele.

"Du er jo en maskine!?!" har jeg fået at vide fra kammerater, når det gælder evnen til at blive ved med at klø på, indtil jeg får løst en opgave og holde hovedet koldt i stressende situationer. Således plejer jeg også at være god til puslespil.

Torsdag ville brikkerne imidlertid ikke passe sammen. Først skulle artiklen om Meny, som du kan læse om her i avisen, skrives. Siden skulle der laves et længere interview, som du får fornøjelsen af i næste uge.

Bare 10 minutter før starten på et af de føromtalte kurser kørte jeg fra kilden, og så skulle hjernen fornøjes med treenhalv timer bag skærmen. Samtidig lå der planlægning af weekendopgaver,  inden at det blev tid til at køre et smut til speedwaybanen i Vejlby.

Har man ikke været forbi for at kigge, når de unge giver den gas på to hjul, kan det anbefales. Alle tanker om stress, jag og tid forsvandt fra ankomsten.

Det blev til en masse gode snakke med passionerede børn og forældre. Desværre endte det med et lidt voldsomt styrt for to af børnene på en af dagens sidste ture. Seje, otteårige Freya kom til at skride en smule for meget i et sving og røg i jorden, hvorefter en bagvedkørende ramte hende og måtte samme vej.

Til al held rejste de sig hurtigt op. Ja, der hersker en anden indstilling i speedway sammenlignet med for eksempel fodbold. Det kommer fra en fodboldfyr...

På den 2. side af uheldet kom smilet hurtigt tilbage på læberne, da Freya så, hvor møgbeskidt hun havde gjort den fotograferende journalist på sidelinjen. Og så var det da også lidt sjovt at se, hvordan styrtet så ud.

Største minus var, at den ellers så fine speedwaycykel var blevet beskadiget bagtil, men som Freyas forældre så fint opsummerede: "Pyt med maskinen. Det vigtigste er, at du er okay."

Den sætning vil jeg tage med mig i den kommende uge, indtil jeg på fredag kan nyde to ugers ferie.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce