Annonce
Elbobladet

Kom ud under åben himmel: Lokal vandrer giver gode råd til lokale ture

Rands Fjord byder på skøn natur og flere vandreruter. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Går du med tanker om at komme ud i naturen, men mangler inspiration til, hvordan du finder motivation, og hvor turen går hen? Formanden for Fodslaw Fredericia kommer her med råd til at komme på vandreture i den lokale natur.

Fredericia: Det kan godt være, at temperaturen udenfor er til den halvkølige side, men det bør man kunne klare med påklædning derefter. Det mener Bent Ebbesen, der er formand for Fodslaw Fredericia.

Han oplever, at der for tiden er kommet væsentligt flere ude at gå. Når han er ude på sine daglige ture i Skærbæk-området, møder han gerne flere folk. Alligevel mener han, at der er plads til langt flere på stierne, i skovene eller andre steder.

Meld ind med gode idéer

Har du gode idéer til, hvad man kan bruge corona-tidens ekstra mange hjemme-timer til? Dels til at få dem til at gå og dels til at få noget godt ud af dem? Send idéerne til redaktionen - så giver vi dem videre til avisens læsere.

Lægger du haven om? Eller skriver du dagligt håndskrevne breve til bedsteforældre og gamle skolevenner? Spiller du 500 med ekstra mange kort på hånden for at få bedre gang i spillet? Er du begyndt at studere landskabs-forskydelser i Tibet? Renser du tagrender hos alle dine naboer? Hvad gør du med de mange hjemmetimer - og kan andre gøre det samme?

Skriv til os på redaktion@elbobladet.dk og mærk din mail "hjemmetimer".

- Når man tæller, hvor mange man møder, i forhold til hvor mange der bor i området, er det jo ganske få, der er ude at gå en tur i det daglige, siger Bent Ebbesen.

Annonce

Lav faste aftaler

De nuværende restriktioner, hvor man kun må samles fem personer, gør det umuligt for foreningen i at lave arrangementer.


Når man har andre, der holder en op på aftalerne, er det nemmere at komme af sted. Man skal jo gerne gøre det i dag frem for at udskyde det til i morgen hver gang.

Bent Ebbesen, formand i Fredericia Fodslaw


Derfor er flere af foreningens medlemmer gået sammen i mindre grupper for at have nogle at gå sammen med. Og netop dét at have en makker eller en gruppe kan være en god idé, pointerer Bent Ebbesen.

- Når man har andre, der holder en op på aftalerne, er det nemmere at komme af sted. Man skal jo gerne gøre det i dag frem for hver gang at udskyde det til i morgen, siger han.

Annonce

Masser af ruter

En vigtig del af gåturene er ruten, men her skal man ikke være nervøs for at løbe tør for spændende, nye steder på lokalt plan, nævner Fodslaw-formanden.

- Jeg vil anbefale gå langs stranden. Det kunne for eksempel være i Erritsø, Snoghøj og Skærbæk, hvor man også kan gå lange ture. Derudover er der også masser af gode ruter i skovene omkring strandene. Også Fuglsang og Hannerup er gode steder med skov, ligesom der også er utrolig flot natur ved Rands Fjord, hvor der er masser af dyreliv, siger Bent Ebbesen.

Her kan du blive inspireret

Mangler du idéer til din næste vandretur, findes flere steder på internettet, hvor man kan finde inspiration. Her er tre af de sider, du kan gå på opdagelse.

Bent Ebbesen oplever til stor ærgrelse, at der er blevet færre medlemmer af Fodslaw Fredericia under coronapandemien, da foreningen ikke kan afholde ligeså mange arrangementer. Corona eller ej er der dog stadig rig mulighed for at komme ud i naturen, så længe det foregår i forsamlinger på højst fem personer. Arkivfoto: Marianne Husted

Og har man gået en rute én gang, kan den sagtens genopleves på anden vis.

- Man går bare den modsatte retning. Så får man en ny tur, anbefaler Bent Ebbesen.

Annonce

Udforsk naturen

Det kan være en fordel at planlægge sin tur på forhånd, så man kender distancen og ved, hvor ruten går hen, så mobiltelefonen ikke skal frem som hjælpemiddel. Man kan også navigere efter de vejvisere, der er sat op ude i naturen, hvor forskellige ruter er markeret med specifikke farver.

- Derudover er der kort flere steder, hvor man kan holde øje med ruterne. Jo mere man går, desto mindre har man brug for kort – og bliver man væk, kan man tage sin mobil op af lommen, tænde den og finde vej derfra. Man skal i hvert fald ikke være bange for at blive væk og udforske stisystemerne, siger Bent Ebbesen.

I Taulov er der kommet en natursti, der blandt andet går igennem den nye folkeskov. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Selvom han efterhånden kan kalde sig velbevandret i den fredericianske natur, udforsker han stadig nye stier og områder på sine ture.

- Der går længe, inden jeg får udforsket stisystemerne og området helt, så det er altid spændende at bevæge sig udenfor. Naturen byder på en masse spændende oplevelser, der venter på én, siger Bent Ebbesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Aprilsvejr!

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Toyota har medvind

Elbobladet

Se video: Sort sol angribes af høg

Annonce