Annonce
Elbobladet

Kommune køber kendt grund for 31,5 millioner kroner: Voss-arealet endelig solgt

Efter at Voss-fabrikken blev revet ned i 2015 (billedet), har grunden helt centralt i Fredericia ligget som et ar. Nu har Fredericia Kommune købt de 20.000 m2 for 31,5 mio. kr. Arkivfoto: Mette Mørk
Enigt byråd sikrede sig mandag aften 20.000 kvadratmeter jord, hvor Voss lå i generationer. Området ved Fredericia Vold skal nu udvikles.
Annonce

Fredericia: Fredericia Kommune køber den store grund, hvor komfurfabrikken Voss lå i generationer. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Et enigt byråd godkendte købsaftalen på den 20.000 kvadratmeter store grund på Vester Voldgade på byrådsmødet mandag aften den 3. februar.

- Købet udløber af byrådets ønske om at sikre fortsat udvikling af området nord og syd for Sjællandsgade. Blandt andet indgår grunden i planerne for voldprojektet, hvor der skal etableres en bro over Prangervej, og den oprindelige voldfod i Vester Voldgade skal genskabes. Området beskrives også som et muligt kommende by- og omdannelsesområde i kommuneplanen.

Annonce

Overtages om få dage

- Jeg er glad for, at vi har sikret os den gamle Voss-grund, som ligger helt unikt ved volden og med få minutters gang til både banegården og centrum, udtaler borgmester Jacob Bjerregaard (S) i pressemeddelelsen:

- Det er en stor grund, som rummer mange muligheder for at udvikle denne del af byen.

Efter årene med Voss - siden Electrolux - lukkede den hæderkronede arbejdsplads i 2007. Komplekset blev revet ned. Grunden har været et ar i bybilledet siden.

- Vi er tilfredse med handlen og glæder os over, at grunden får nyt liv til glæde for byens udvikling, lyder det fra Søren Bang Thomsen, landechef hos Electrolux.

Fredericia Kommune har købt grunden for 31,5 millioner kroner og overtager den 15. februar.

Annonce

Nedrivning af Voss-bygning

Annonce
Annonce
Elbobladet

Fredagsjam på Tøjhuset genopstår

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Debbie elsker eventyr

Annonce