Annonce
Elbobladet

Koncert-abstinenser: Fredericia Byorkester må melde udsolgt

Fredericia Byorkester øver på Tøjhuset, hvor også den udsolgte koncert søndag 22. november finder sted. Solist Antonia Fuglsang ses nederst til venstre. På fotoet her mangler blandt andre orkestrets messingblæsere. Ved koncerter tæller orkestret 50 mænd og kvinder. Foto: Peter Friis Autzen
Det har ikke været let at arrangere koncert i den seneste tid. Og det er heller ikke let at få adgang som publikum.

Fredericia: Fredericia Byorkester har flere gange oplevet at melde udsolgt. Men koncerten 22. november på Tøjhuset har alligevel slået alle rekorder. Koncerten nåede knapt at blive slået op, før alle billetter var revet væk, og orkestret måtte skrive "Udsolgt" på sine plakater.

Selvom interessen er stor, spiller også coronaen ind og har indflydelse på den hurtigt udsolgte koncert. Restriktioner gør nemlig, at orkestret kun kan lukke 50 publikummer ind til koncerten. Og de blev solgt på ganske kort tid.

For at imødekomme de mange, der ikke fik billet, kunne man forestille sig, at orkestret arrangerede en ekstra koncert. Men det er ifølge byorkester-formand Anders Nørregård desværre ikke muligt, ligesom det heller ikke er muligt at flytte koncerten til Fredericia Teater for at få plads til et større publikum.

- Vi glæder os rigtig meget til at spille. Det ville være dejligt, at flere fik mulighed for at opleve det. men sådan bliver det altså ikke i år, og - hånden på hjertet: Vi spiller jo allermest for vores egen skyld. Det er dejligt at spille i Fredericia Byorkester, siger han med et smil.

Dermed ligger det fast, at efterårskoncerten 2020 bliver en oplevelse for de få. Men de heldige kan til gengæld godt glæde sig, forsikrer orkestret, der har stablet en ganske særlig koncert på benene.

Forberedelserne har været præget af først corona-nedlukning og siden afstandskrav og andre udfordringer. Men på den ugentlige øveaften i Tøjhuset har orkestret uge for uge løftet niveauet, så orkestret til sidst selv brød ud i en spontan klapsalve efter en gennemspilning - noget, man normalt ikke gør.

Annonce

Koncert-abstinenser

Byorkestret er efterhånden godt og grundigt koncert-trængende. Corona-nedlukningen i foråret spændte ben for forårskoncerten i maj. Den er nu udskudt til maj 2021.

Også det store kor-sats med Händels Messias måtte udskydes på grund af restriktioner og afstandskrav. Men nu kommer der så endelig en koncert ud af det, nemlig søndag 22. november klokken 16.

Antonia Fuglsang, prisvindende ung violinist fra Haderslev, er gæstesolist på Fredericia Byrorkesters koncert 22. november. Foto: PR

- Det er ikke let at arrangere koncerter for tiden, og vi skal være glade for, at det overhovedet kan lade sig gøre, siger Anders Nørregård.

Byorkestret har den 15-årige, prisvindende violinist Antonia Fuglsang med som solist. Hun har før spillet med Byorkestret, da hun ved efterårskoncerten 2019 var solist på en Mozart-koncert.

Denne gang præsenterer hun og orkestret en af de helt store violinkoncerter, nemlig Max Bruchs Violinkoncert. Koncerten slutter med Beethovens 1. symfoni.

Koncerten dirigeres af Byorkestrets faste dirigent, Anne Cathrine Kielland Lund. Af hensyn til corona-afstand er der ingen pause i koncerten.

Fredericia Byorkester består fortrinsvis af musikere med mange års erfaring bag sig. Men også yngre medlemmer er med. Foto: Peter Friis Autzen
Byorkester-formand Anders Nørregård spiller selv cello i orkestret. Her ses han nederst til højre. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Aprilsvejr!

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Toyota har medvind

Elbobladet

Se video: Sort sol angribes af høg

Annonce