Annonce
Elbobladet

Koncert: Patrick Dorgan glæder sig til første tur på Tøjhuset

- Det bliver fedt at spille på Tøjhuset for første gang. Sidst, jeg spillede i Fredericia, var på Det Bruunske Pakhus. En dejlig, udsolgt og meget, meget varm aften, lyder det fra Patrick Dorgan. Foto: PR

Han har familie i Fredericia. Men han har kun spillet her én gang før - eller er det to?

Annonce

Fredericia: - Nogen kalder min musik for soul. Men soul er altså et stort ord at bruge. Jeg synes, at det er pop. Noget af det er lidt rocket, andet er ikke. Noget af det nye er en anelse mørkere end mit første album. Men det er pop, og jeg er popsanger.

Patrick Dorgan er ved at lægge sidste hånd på forberedelserne til en kommende turné. Stop nummer to på turnéen er Tøjhuset i Fredericia, som han og det fire mand store orkester besøger torsdag 31. januar.

- Det er første gang, jeg skal spille på Tøjhuset. Sidst, jeg spillede i Fredericia, var på Pakhuset. Det var en af de få udsolgte koncerter på turnéen. Scenen var meget lille, og lokalet var enormt varmt. Jeg havde køb en fin jakke, for jeg er jo sådan lidt "jeg vil sgu se godt ud på scenen". Jakken var tæt som en regnjakke, og jeg pissvedte i varmen. Så jakken røg af efter et par numre, siger han og griner.

Koncerten dengang var ret kort, for han havde kun udgivet ét album. Siden er to ep'er kommet til, så publikum kan godt regne med en længere koncert denne gang, lover den 31-årige sanger.

Patrick Dorgan bor i dag på Fyn - som pudsigt nok er eneste landsdel, der ikke besøges af turnéen i denne omgang. Han har to børn og en hustru. Hendes familie er fra Fredericia, så han kender godt Fæstningsbyen.

- Jeg spillede til min svogers 40 års fødselsdag i Fredericia, siger han og fordobler dermed antallet af Patrick Dorgan-koncerter i Fredericia indtil nu.

Annonce

Rod i kalenderen

Siden debut-albummet "Pain Killers" i 2015 gik der næsten to år, inden Patrick Dorgan udgav ny musik.

- Mit manegement og jeg syntes, at det ville være godt først at udsende ny musik i form af et helt album. Det kræver et godt antal sange. Men mens vi arbejdede på at få sange klar, ændrede musikmarkedet sig, så man nærmest ikke kan sælge cd'er og albums længere, siger han.

Faktisk var den ændring på vej allerede i 2015, hvor den ellers radio-hittende Dorgan faktisk solgte flere cd'er i forbindelse med sine koncerter end alle andre steder tilsammen. Inklusiv cd-hylderne i Føtex og Bilka.

Da han og manegeren erkendte, at tiderne ikke længere var til et album, lagde de en ny udgivelses-plan, som endte med singler og to ep'er. Planen blev flere gange ændret, og datoer blev flyttet rundt, så det til sidst var et stort rod. Konsekvensen blev, at der til hans ærgrelse opstod næsten to års udgivelses-tavshed efter "Pain Killers"-albummet.

Striben af udgivelser sidste år bød blandt andet på singlen "Safe Here", hvor både produktionen og Patrick Dorgans stemme kan genkendes fra hans tidligere udgivelse.

- Det nye musik er lidt mere elektronisk i produktionen og en anelse mindre håndholdt end "Pain Killers". Nogle af numrene har også en lidt mørkere følelse end første plade. Men det ændrer ikke på, at det er pop, og at folk forhåbentlig kan genkende mig, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Baby-salmesang i Trinitatis Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Din vin kan være sminket med kemi

Elbobladet

Giv haven et eksotisk pift

Elbobladet

Opel sætter strøm til Vivaro

Annonce