Annonce
Elbobladet

Kræftrådgivning bliver permanent: 27 borgere har brugt tilbuddet

Kræftrådgivning bliver nu gjort permanent i Fredericia. Det foregår på Sundhedshuset. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Kræftrådgivningen i Vejle tilbyder rådgivning til kræftramte i Fredericia.
Annonce

Fredericia: Siden efteråret 2018 har Fredericia Kommune haft et samarbejde med Kræftrådgivningen i Vejle, der har tilbudt rådgivning i Fredericia til kræftramte, der af forskellige årsager ikke magter at besøge Kræftens Bekæmpelses rådgiver i Vejle. Tilbuddet bliver nu permanent, oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med Kræftens Bekæmpelse om vores lokale tilbud til de borgere, der er berørt af kræft og har behov for rådgivning og støtte i forbindelse med deres sygdom. Samarbejdet er vi glade for, og det har fungeret så godt og tilfredsstillende, at vi har besluttet at gøre tilbuddet permanent, oplyser formand for sundhedsudvalget Susanne Eilersen (DF).

Annonce

Individuel eller parvis rådgivning

Tilbuddet om kræftrådgivning er organisatorisk placeret hos kræftrehabiliteringen ved Træning & Forebyggelse, der vurderer hvem, der kan have gavn af tilbuddet. Samtalerne ved en rådgiver bliver tilbudt individuelt til en kræftramt borger eller vedkommendes pårørende, men samtalen kan også foregå parvis med eksempelvis ægtefælle eller barn.

Borgerne kan selv tage kontakt til Kræftrådgivningen, men erfaringerne fra det første år med et lokalt tilbud viser, at cirka 75 procent af henvisningerne kommer via Kræftrehabiliteringen hos Træning & Forebyggelse.

Indtil nu har 27 borgere valgt at gøre brug af tilbuddet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Din vin kan være sminket med kemi

Elbobladet

Opel sætter strøm til Vivaro

Elbobladet

Giv haven et eksotisk pift

Elbobladet

Baby-salmesang i Trinitatis Kirke

Annonce