Annonce
Elbobladet

Kringsmindes høstfest blev uden høst

Hestevognen var 14 gange fyldt med passagerer, som fik en køretur rundt omkring Kringsminde. Foto: Privat/Morten Zierau
Det var umuligt at høste med selvbinder eller antik mejetærsker, men leerne kom frem, og i stalde og stuer og mellem bygerne hyggede mange sig til årets høstfest på museumsgården Kringsminde.
Annonce

Egeskov: Der var lagt op til høst med både selvbinder og gammel mejetærsker på museumsgården Kringsminde lørdag, men det fik dagens heftige regnbyger sat en effektiv stopper for. Kornet var ganske enkelt for vådt.

Men høstfesten er bygget op omkring en lang række andre aktiviteter, som kunne gennemføres mellem bygerne eller inde i stalde, stuer og køkken.

- Efter vi i to år i træk på grund af regn måtte aflyse vores høstarrangement, fordi det udelukkende handlede om høst, så besluttede vi at brede arrangementet ud med mange andre aktiviteter, som også hører sensommeren til på en gård som Kringsminde. På den måde har vi kunnet gennemføre uanset vejret, siger museumsgårdens leder Karin Rahbek.

Og den beslutning profiterede man af lørdag, hvor regnen umuliggjorde høstaktiviteterne. Der kunne slåes græs med le, og det fik både voksne og børn prøvet kræfter med, ligesom der var kørsel i hestevogn, snitteværksted i stalden, pandekagebagning i køkkenet og mulighed for at opleve hyrdehunde styre fåreflokke på marken bag Kringsminde.

Efter vi havde måttet aflyse høstfesten to år i træk besluttede vi at udvide arrangementet med andre aktiviteter, så vi kunne gennemføre uanset hvad.

Leder af museumsgården Kringsminde Karin Rahbek

Annonce

Fyldt p-plads

Regnen og udsigt til både regn og torden betød at lidt færre lagde vejen forbi Kringsminde, men parkeringspladsen bag gården var flere gange fyldt til sidste plads.

14 ture kørte hestevognen med passagerer i løbet af dagen, hvor der også var salg af årets friskslyngede honning, og andre af gårdens hjemmelavede produkter.

Der var lagt an til masser af gamle lege i gården og musikanten Morten Zierau lagde harmonikatoner til stemningen, som blev sikret af stor indsats fra de frivillige omkring museumsgården.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce