Annonce
Elbobladet

Krydstogtturister er meget forskellige

Cruisekoordinator hos VisitLillebælt, Helle Black, er den person i Fredericia, der kender krydstogtgæsterne bedst. Der er stor forskel på, hvad tyske, engelsk og amerikanske turister efterspørger, når de går i land i Fredericia. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Nogle vil gerne shoppe, andre vil ikke. Fælles for krydstogtturisterne er, at de kan lide, at der er liv i gaderne. Og så vil de smage forskellige bidder af Danmark.
Annonce

Fredericia: Der er stor forskel på, om det er tyske, engelske eller amerikanske turister, der er ombord på de store krydstogtskibe, der anløber Fredericia Havn.

Og ingen i Fredericia har mere styr på, hvad de forskellige krydstogtturister går efter, end VisitLillebælts cruisekoordinator, Helle Black.

Forskellen ligger i, hvad de bruger penge på, hvis de da overhovedet shopper, når de går en tur igennem Fredericia. En ting har de dog til fælles: De vil gerne smage på Danmark.

- Tyskerne sætter sig ikke så ofte, som britiske og amerikanske turister gør. De spørger ofte, hvor de kan spise en is, fortæller Helle Black og fortsætter:

- Englænderne får gerne en øl eller en kop kaffe, mens amerikanerne er mere tilbøjelige til at spise wienerbrød eller smørrebrød, fordi de forbinder det med Danmark.

Annonce

Glade for at shoppe

Hvor tyskerne hverken sætter sig ved en lokal cafe eller shopper, så er de britiske og amerikanske turister ifølge cruisekoordinatoren glade for at gå i butikkerne. Igen er der forskel på, hvad de går efter afhængigt af, hvor de kommer fra.

- Englænderne shopper meget ivrigt. Og det er i mainstream butikker som H&M såvel som mere lokale butikker. De kan rigtig godt lide markeder og små boder, som der er i Kanalbyen, fortæller Helle Black, der flytter sin arbejdsplads ned på kajen, når et skib anløber Fredericia, så hun er tæt på cruiseturisterne.

Hun tilføjer:

- Amerikanerne er glade for at gå i butikkerne, så de er rigtig glade for, at byen er åben og klar, når de kommer.

En ting, krydstogtgæsterne har til fælles, er, at de godt kan lide, at der er liv i bybilledet, når de går en tur gennem gågaderne. Det er en af grundene til, at VisitLillebælt, Fredericia Shopping og Fredericia Kommune indimellem laver aktiviteter, der er målrettet lokale turister og borgere.

- Selvom aktiviteterne er målrettet børn, så nyder krydstogtgæsterne at se, at der er liv i gaderne. De vil gerne se og møde lokalbefolkningen, der hvor de er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce