Annonce
Elbobladet

Kun hver fjerde forhandler med håndværkere

Når du sammenligner tilbud , er det også en god idé at undersøge, om håndværkeren er medlem af en garantiordning. Det kan få betydning, hvis de ikke kan eller vil rette fejl og mangler - eller hvis de går konkurs. Genrefoto: Colourbox
Kun hver fjerde kaster sig ud i at forhandle med håndværkeren. Det giver ellers pote for størstedelen af dem, der prøver, viser en ny undersøgelse.
Annonce

Et spritnyt køkken eller en omfattende renovering af badeværelset kan hurtigt blive en større udskrivning.

Alligevel prøver kun 23 procent af forbrugerne at forhandle med håndværkeren om prisen eller ydelsen. Det viser en ny undersøgelse, som analysevirksomheden Wilke har lavet på vegne af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

For bare fem år siden gjaldt det 38 procent.

Der er ellers god grund til at pudse forhandlingsevnerne af. For faktisk har 79 procent fået noget ud af anstrengelserne, viser undersøgelsen.

- Det kan være et nedslag i pris, en bedre ydelse eller en ekstra ydelse. Men på en eller anden måde har de fået en forbedring i produktet, en lavere pris eller noget ekstra, forklarer Niels Enemærke, som er kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.


Det kan være et nedslag i pris, en bedre ydelse eller en ekstra ydelse. Men på en eller anden måde har de fået en forbedring i produktet, en lavere pris eller noget ekstra.

Niels Enemærke, kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, om at 79 procent af forbrugerne har fået noget ud af at forhandle med håndværkeren


Grunden til, at der ikke bliver forhandlet mere, er, at forbrugerne er tilfredse, de kender håndværkeren, eller fordi det er en lille opgave.

Men det bør altså ikke holde dig tilbage.

- Det kan stadig være en god idé at forhandle eller indhente flere tilbud. Over tre fjerdedele svarer, at de har fået noget ud af det, siger Niels Enemærke.

Morten Bruun, som er cheføkonom hos Forbrugerrådet Tænk, siger, at alt som udgangspunkt er til forhandling.

Derfor kan det også være en idé at tænke i mere end kroner og øre.

- Det kan være at få byggeaffaldet kørt væk eller at få ryddet inden. Måske er prisen for to håndværkere den samme, men ingen af dem har med i prisen at komme af med byggeaffaldet, siger Morten Bruun og tilføjer:

- Så kan man godt sige, at den der har det med i tilbuddet får opgaven.

Annonce

Tænk dig om

Han gør dog klart, at man heller ikke må stirre sig blind på prisen.

- Det kan være dyrt at købe noget for billigt. Så jeg ville tænke mig om en ekstra gang, hvis det ene tilbud var megameget billigere. Man skal også sørge for, at materialerne, man får leveret, er de samme.

Få aftalen på skrift

Beskriv så præcist som muligt, hvilken opgave der skal udføres. Brug opgavebeskrivelsen til at indhente tilbud.

Når du har vurderet, hvilket tilbud der er det bedste, kan det være en god idé at lave en skriftlig aftale. Du kan bruge aftaleformularen AB-Forbruger, som er en standardaftale. Navnet dækker over "almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere".

Mundtlige aftaler er også bindende, men det kan være svært at dokumentere indholdet, hvis der skulle opstå uoverensstemmelser.

Han råder til at indhente to-tre tilbud som sammenligningsgrundlag.

- Er prisen forskellig, kan man godt spille dem lidt ud mod hinanden og høre, om ikke de andre kan matche prisen, siger Morten Bruun og fortsætter:

- Og hvis prisen er den samme, kan du se, om du kan få en ekstraydelse i det ene tilbud, som er noget værd for dig. Det kunne også være, den ene kunne levere bedre materialer. Men det kræver lidt indsigt fra dig.

Når du skal indgå en aftale, så råder han til at bruge aftaleformularen AB-Forbruger. Det er en standardaftale, hvor der er taget højde for mange af de ting, der potentielt kan give problemer.

/ritzau fokus/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

BMW elbil med 500 hk

Elbobladet

MX-30 scorer fem stjerner

Elbobladet

Fransk vintage jul

Elbobladet

Vælg te som du vælger din vin

Elbobladet

Kongehuset - fortid eller fremtid?

Annonce