Annonce
Elbobladet

Kunstner begejstret over projekt til Musicalakademiet

Julien Deiss er begejstret over projektet. PR Foto
Den tysk-franske kunstner Julien Deiss er blevet håndplukket til et projekt, der skal fejre Musicalakademiets første 20 år.
Annonce

København: I disse uger er ét stort projekt det altoverskyggende i Julien Deiss' atelier i København. Den tysk-franske kunstmaler arbejder på et maleri, der skal placeres på Musicalakademiet i Fredericia.

- Normalt laver jeg ikke særlig mange værker på bestilling. Men det sker, når jeg føler en særlig tilknytning til projektet. Det skal jo give mening for alle involverede, siger han på dansk til ElboBladet.

Som det kan læses her på siden, har Musicalakademiets tidligere elever sammen med sponsor Monjasa skudt gang i et kunstprojekt, der skal markere akademiets 20 års jubilæum. Og Julien Deiss glæder sig over, at opgaven landede hos ham.

- Da jeg flyttede til Danmark, tog jeg arbejde på en bar for at lære dansk. Og en af de andre ansatte er uddannet på akademiet i Fredericia. Hun taler meget varmt om stedet, så allerede inden Martin ringede til mig, følte jeg, at jeg kendte stedet, siger han.

Kunst skal ville mere end bare at pynte.

Julien Deiss

Annonce

Energien fra tidligere elever

Julien har især talt med musicalperformer Martin Skriver om udvikling af projektet. Skriver er uddannet på akademiet og bor i dag i København. Det var ham, der ringede til kunstneren.

- Jeg tilbød Martin tre forskellige projekter eller idéer, som kunne bruges i projektet. For mig er det vigtigt, at det her ikke ender med bare at være pynteri til en bygning. Ligegyldig pynt er ikke noget for mig. Det skal ville noget. Og det var tydeligt, at Martin og de andre ville mere end bare at pynte, siger Julien Deiss.

For at indfange akademiets energi og det betydning for de mange elever, der har gået der gennem de sidste 20 år, indhentedes korte statements fra dem alle, hvor de med én sætning satte ord på akademiets betydning for dem.

- Jeg kunne ikke bruge alle udtalelserne, men sætningerne gav mig mulighed for at mærke akademiets energi - og så bygge videre på udvalgte statements, forklarer Julien Deiss.

Resultatet bliver et værk, der både formidler akademiets kunstneriske energi og sender energien ud i hele bygningen.

Værket bliver abstrakt, men kommer også til at indeholde portræt-elementer af de tre, der har været rektor på akademiet gennem de første 20 år: Helge Reinhardt, Søren Møller og Thomas Agerholm.

Den københavnske kunstner arbejder i sit atelier. Her er han i gang med et andet projekt. Foto: Julian Deiss
Annonce
Annonce
Elbobladet

Et øjeblik: Holder stenen øje?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Octavia plug-in til 299.995 kroner

Elbobladet

Et øjeblik: Spring ud og fald ned

Elbobladet

Foredrag: 100 er det nye sort

Elbobladet

God plads i smart indpakning

Annonce