Annonce
Elbobladet

Løbehjul, yoga, judo eller badminton: Million-projekt skal lokke flere børn til idræt

Fredericia Judo- og Ju-Jutsu Klub stod for en lektion for elever fra 5. klasse på Fjordbakkeskolen i Skærbæk. Foto: Søren Gylling
Med tre millioner kroner i ryggen skal projektet Let's Go få flere børn til at dyrke idræt. Alle 5. og 6. klasser i kommunen introduceres til nye sportsgrene, og nogle elever får også gratis adgang til bland-selv idræt.
Annonce

Taulov: "Yes, det er gode bolde, mand!"

En 5. klasse fra Fjordbakkeskolen har indtaget kunstgræsbanen foran Elbohallen, hvor kegler og andre fodboldredskaber er stillet frem.

Andre steder på områder er der gang i løbehjul, yoga, judo og badminton. Projektet Let's Go er kommet til Taulov, og her kan folkeskoleelever prøve kræfter med mange forskellige sportsgrene.

Annonce

Prøver nye sportsgrene

Fredericia Kommune blev i august tildelt tre millioner kroner til projektet af Novo Nordisk Fonden, og målet er at få flere 10-15 årige til at dyrke idræt. I Fredericia har det resulteret i et toårig projekt, som skydes i gang i disse uger. Cirka 1000 elever fra 43 klasser på 5. og 6. årgang på folkeskolerne kan prøve nye sportsgrene.

- Her kan de prøve nye idrætsgrene med deres klassekammerater, som de er trygge sammen med, forklarer Kristoffer Riddersholm, som er idrætskonsulent i Fredericia Kommune.

Han er også projektleder på Let's Go i Fredericia, hvor børnene via en ny tilgang får en introduktion til flere forskellige sportsgrene. Også de mindre udbredte som for eksempel judo, fægtning eller atletik.

59 millioner uddelt

Novo Nordisk Fonden har i år uddelt 59 millioner kroner til projekter landet over for at få børn og unge til at være mere fysisk aktive.

Tre millioner er gået til projektet Let's Go i Fredericia, hvor børn kan prøve en lang række forskellige idrætsgrene.

Lokale idrætsforeninger står for aktiviteterne i den idrætsfestival i Fredericia, der kører nu. Siden kan børn komme ud og prøve nye sportsgrene via konceptet bland-selv-sport.

- Når man går i 5. klasse, kan det måske være svært at starte på en klassisk idræt som for eksempel fodbold. Eller til svømning, hvis man ikke har gået til det før, forklarer Kristoffer Riddersholm,

- Her handler det ikke om, at du kommer til fodboldtræning, så træneren kan sætte holdet til på søndag. Her er tilgangen mere breddeorienteret, siger Kristoffer Riddersholm.

Annonce

Kan fange nogen

I sidste uge blev Let's Go skudt i gang på Ullerup Bæk Skolen, og i denne uge når projektet forbi Kirstinebjergskolen, Fjordbakkeskolen og Erritsø Fællesskole.

Projektet består af to elementer. En idrætsfestival for 5. og 6. klasserne i Fredericia, hvor børnene får én time med tre forskellige sportsgrene. Desuden er der et forløb med bland-selv-idræt for eleverne fra 5. årgang. Eleverne får adgang til at prøve tre forskellige idrætsforløb, som hver varer seks uger. Alle elever kan oprette en profil, som giver adgang til aktiviteterne.


Her kan de prøve nye idrætsgrene med deres klassekammerater, som de er trygge sammen med

Kristoffer Riddersholm


Aldersgruppen 5. og 6. klasse er ikke tilfældig. Erfaringer viser, at mange unge stopper i idrætsforeningerne i de ældste klasser.

- Måske kan vi fange nogle, der er ved at falde fra. For hey - det der atletik var faktisk fedt, forklarer Kristoffer Riddersholm med et eksempel.

Der er flere mål med projektet. Et af dem er, at 50 procent af de unge skal være aktive efter et år. Projektet følges af Idrættens Analyseinstitut, som vil sammenligne resultaterne fra Fredericia med Middelfart, hvor der ikke laves en særlig indsats for den samme aldersgruppe.

Yoga var en af aktiviteterne i tirsdagens idrætsfestival for Fjordbakkeskolens 5. og 6. klasser. Foto: Søren Gylling
Musklerne blev strukket igennem for de elever, der prøvede yoga i Elbohallen. Foto: Søren Gylling
Træner Anders Theodorsen fra Fredericia KFUM stod for en fodbold-aktivitet på kunstgræsbanen i Taulov, da der tirsdag var idrætsfestival i Taulov. Senere får eleverne mulighed for at prøve forskellige sportsaktiviteter i bland-selv sport fra uge 46. Foto: Søren Gylling
Eleverne skulle træne både boldkontrol og motorik på fodboldbanen i Taulov. Foto: Søren Gylling
Judoklubben havde lagt kampmåtter ud i Elbohallen, og instruktøren satte også gang i lidt boldspil. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Vælg te som du vælger din vin

Elbobladet

Kongehuset - fortid eller fremtid?

Elbobladet

Fredslyset 2020

Elbobladet

Peugeot 208 ser ud til at holde hjem

Annonce