Annonce
Elbobladet

Legebarn eller adrenalinjæger? Brug sommeren på vandet

Flere steder tilbydes der legende udgaver af livreddertræning - målrettet både børn og voksne. På den måde bliver børnene fortrolige med vandet, mens de øver deres svømmefærdigheder og lærer at hjælpe andre i nød. (Arkivfoto)
Havet er det oplagte sted at aktivere både voksne og børn, mens man holder social afstand til andre. Her er tre bud på aktiviteter til sommerferien.
Annonce

Danmark har mere end 7000 kilometer kyststrækning og en lang tradition for vandsport.

Samtidig er det et nemt sted at være aktiv, mens man holder afstand i disse coronatider. Og det er let at finde en aktivitet, som passer til familiens ambitioner og pengepung.

Et nemt sted at starte er SUP - altså stand up paddleboard.

- SUP er blevet virkelig populært, og det skyldes blandt andet, at det er så let tilgængeligt både i forhold til grej og sværhedsgrad, siger Michael Lindberg, der er sekretariatschef i Dansk Surf- og Rafting Forbund.

- Vi ser børn helt ned til femårsalderen, som sidder med foran på boardet, fortsætter han.

Samtidig har det den sikkerhedsmæssige fordel, at man ikke sidder fast ligesom i en kajak, men derimod bare glider af, hvis man kæntrer.

Og hvis man ellers lejer svømmevest og holder sig til sikkerhedskravene, kan familiens vandhunde padle selv fra tiårsalderen.

- Det bedste er, at man prøver det i en sø, fjord eller et havneområde første gang, så der ikke er bølger. Men ellers er det bare med at komme afsted, siger Michael Lindberg.

For voksne vandhunde eller teenagere, som vil have smæk for skillingen, er bølgesurfing en anden mulighed.

Kajk- og kanoture

- Hvis I både er til vandsport og udeliv, kan I kombinere de to og tage på kajak- eller kanotur.

- Hvis I skal sejle havkajak på egen hånd, kræver det et lovpligtigt sikkerhedskursus. Mange kajakudlejere tilbyder desuden guidede ture med en instruktør.

- Det er lovligt at parkere sin kajak eller kano på stranden og medbringe madpakker.

- I må også gerne sove i bivuak eller under åben himmel, men I må ikke slå telt op på selve stranden.

Det kræver, at man er en stærk svømmer. Er man det, kan man både leje udstyret på dagsbasis eller fordybe sig i flere dages undervisning, fortæller Thomas Larsen Schmidt, der er outdoor-konsulent i DGI.

- Det er en helt særlig oplevelse, når man første gang fanger bølgen, siger han.

Det mest kendte surfspot er Klitmøller - også kendt som Cold Hawaii. Man kan også bølgesurfe på Sjællands nordkyst, Bornholms nordkyst eller andre steder på den jyske vestkyst - ved Løkken, Vorupør og Hvide Sande.

- Mit bedste begyndertip er at tage til Løkken eller Klitmøller, fordi der er sandbund hele vejen ud. Og som med al vandsport skal man have respekt for understrøm og sikkerhed, siger Michael Lindberg.

En tredje mulighed er at tage i en kabelpark, hvor man holder fast i et greb, som mekanisk trækker dig afsted på eksempelvis et board eller vandski. Det kunne være Copenhagen Cable Park eller Kabelpark Hvide Sande.

- Her får du den samme actionprægede oplevelse, som når du står på vandski efter en båd, siger Michael Lindberg.

/ritzau fokus/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Debbie elsker eventyr

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce