Annonce
Elbobladet

Legeparkens papegøjer har fået en lille ny

Ara-ungen putter sig trygt inde i sit lille hus, der går fortsat seks-otte uger, før den er flyveklar. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen

Fredericia: Det er ikke usædvanligt med familieforøgelse i Madsby Legeparks dyreområde, der blandt andet tæller får, geder og kaniner. Det er imidlertid aldrig sket – før i år – at parkens papegøjer af arten mørkerød ara har fået en unge.

- Vi har kunnet følge den hver dag. Den er begyndt at få lidt farve nu, men de er ikke så kønne, når de er helt små, forklarer Kent Jensen, der er leder af Madsby Legepark og Den Historiske Miniby.

De mørkerøde araer er nybagte forældre. Det er første gang i legeparkens historie, at netop papegøjerne får en unge. Foto: Ludvig Dittmann

Han fortæller dog, at der er sket en del i løbet af den seneste uge, hvor den grå fjerpragt så småt er blevet skiftet ud med en mere karakteristisk og farverig en af slagsen.

Der går dog endnu lidt tid, før parkens besøgende kan få ungen på seks uger at se. Først om seks-otte uger forventes den flyveklar.

Indtil da ligger den trygt inde i sit lille hus, hvor forældrene jævnligt kigger forbi.

Annonce

En talegave

De to nybagte ara-forældre er i øvrigt en gave fra Tantes Have på Skærbækvej. Ifølge Kent Jensen modtog parken dem, da de efter sigende var lidt for gode til at efterligne telefonen, så personalet måtte gå forgæves rigtig mange gange.

- Vi er glade for dem, og vi havde aldrig fået dem, hvis ikke det havde været for den gave, vi modtog, siger Kent Jensen.

De nybagte forældre får meget opmærksomhed fra Madsby Legeparks besøgende. De må dog endnu vente lidt, før de kan se den lille unge i volieren. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen

Ara-forældrene er cirka 11 år og kom til parken for fem-seks år siden. Parret fik ifølge Kent Jensen tre æg, hvoraf det ene af dem førte til en unge. Den bliver i øvrigt fodret med æggefoder, spireblanding, forskellige typer af frugt samt nødder.

Den mørkerøde ara har en gennemsnits levetid på 50-70 år, men kan blive ældre i fangenskab. Den findes primært i den nordlige del af Sydamerika, hvor den lever i regnskov.

Madsby Legepark oplyser på et skilt, at araerne til tider kan være fraværende i volieren grundet de lykkelige omstændigheder. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce
Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Aprilsvejr!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Toyota har medvind

Elbobladet

Se video: Sort sol angribes af høg

Annonce