Annonce
Elbobladet

Lille teater har store planer: Vi kan tilbyde Fredericia noget nyt

Lige nu er der repremiere efter corona på Burlesque - The Time Machine på Teater Malstrøm i Det Bruunske Pakhus. Men teatret er længere fremme end blot med det aktuelle repertoire. Malstrøm ønsker sig ind i et genrejst Fredericia Teater i Prinsessegade - som man håber bliver bredere anlagt med plads til både professionelle og amatører. To helt konkrete bud på indhold til fredericianerne, hvis det bliver til virkelighed, er klar fra Teater Malstrøms side. Foto: Peter Leth-Larsen
Teater Malstrøm ønsker sig ind i et nytænkt Fredericia Teater for både professionelle og amatører. Klar med forslag om skoleforestillinger og bookingbureau.
Annonce

Fredericia: Som tidligere omtalt foreslår det semiprofessionelle Teater Malstrøm, at et genrejst Fredericia Teater huser både professionelle og amatører i et nyt scenehus i komplekset i Prinsessegade.

Og nu er byens andet teater klar med mere konkrete planer.

- Vi er kommet med to konkrete bud på noget, vi kan tilbyde, siger leder af Teater Malstrøm, Martin Bach Sørensen:

- I september i forbindelse med høringsfasen om teatrets fremtid efter konkursen i marts lyttede embedsmænd fra kommunen til os, og det er vi meget glade for.

I det netop indgåede budgetforlig for 2021 mellem alle partier i byrådet er det besluttet at videreføre det årlige tilskud til Fredericia Teater på 11 millioner kroner, hvis Folketinget også fortsætter med den årlige bevilling på finansloven på 8,5 millioner. Privat risikovillig kapital er desuden afgørende, er lokalpolitikerne enige om.

En styregruppe er nedsat af byrådet, og senere på efteråret fremlægges en plan for et genrejst Fredericia Teater.

Annonce

Teater tidligt ind

Teater Malstrøm ønsker sig ind i teatrets lille sal, har vi tidligere fortalt i Fredericia Dagblad. Og nu forklarer Martin Bach Sørensen, hvad Malstrøm er i stand til at medbringe - ud over at det fi givet fald får bedre plads til sine forestillinger:

- Vi vil gerne producere en forestilling til henholdsvis de yngre og de ældre elever på alle årgange i Fredericias grundskoler. Så de kommer i teatret på hvert klassetrin, en gang om året.

Teater Malstrøm har blandt andet haft succes med sine burlesque-forestillinger Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

- Forestillinger til målgruppen som vi skaber. Gratis for skolerne, siger Martin Bach Sørensen:

- Det, mener vi, er en god måde at introducere teater på for børn.

Annonce

Trække mere teater til

Teater Malstrøm har fået 350.000 kroner i kommunal støtte i 2021 - 100.000 mere end normalt. Hvis teatret i Det Bruunske Pakhus skal indgå i et nyt scenehus sammen med det professionelle Fredericia Teater, Den Kreative Skole og andre, fordrer det dog ifølge Martin Bach Sørensen yderligere kommunal støtte til driften:

- Ja, det vil jo være modellen med et bredt anlagt teater og scenekunsthus.


Vi vil gerne producere en forestilling til henholdsvis de yngre og de ældre elever på alle årgange i Fredericias grundskoler. Så de kommer i teatret på hvert klassetrin.

Martin Bach Sørensen, leder af Teater Malstrøm


Derudover tilbyder Teater Malstrøm at finde og booke andre teatergrupper til Fredericia Teater - efter koordinering med det professionelle teater og Fredericia-Middelfart Taterforening.

- Vi har et stort netværk og ser og kender mange grupper - ikke mindst de smallere - som vi også gerne vil kunne tilbyde andre i Fredericia at opleve, lyder begrundelsen fra Malstrøms leder.

Her har Teater Malstrøm gang r Kabaret Bowie på Det Bruunske Pakhus. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ny bog om Skærbæk på vej

Elbobladet

Mad med mening

Elbobladet

Ny liste klar: Her skal du også bære maske eller visir i Fredericia

Elbobladet

Nedsparing kan booste din pension markant

Elbobladet

Mundbind er på plads mellem indkøbsvarer og skolebøger - efterspørgslen på smarte mundbind er stor

Elbobladet

Trinitatis Kirke har fået ny præst

Annonce