Annonce
Elbobladet

Lis og Merete er klar til at hjælpe børnefamilier

Merete Kongslund Nielsen og Lis Grønning fra Erritsø er klar til at trække i arbejdstøjet og starte Mødrehjælpen lokalforening Fredericia. Vil du også være med? Så kom til informationsmøde torsdag den 15. august kl.17-18.30 i Fredericia Frivilligcenter. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Mødrehjælpen søger frivillige, der vil være med til at starte en lokalforening i Fredericia. Foreningen skal drive genbrugsbutik og lave aktiviteter. Kom til infomøde den 15.august og hør mere.
Annonce

Fredericia: Lis Grønning og Merete Kongslund Nielsen er klar til at trække i arbejdstøjet for at starte en lokalafdeling af Mødrehjælpen i Fredericia. Der mangler dog flere frivillige, der er ligeså klar til at give en hånd med, før det kan lade sig gøre. Derfor holder Mødrehjælpen informationsmøde om opstart af lokalforening torsdag den 15. august.

Lis Grønning og Merete Kongslund Nielsen har været med til de informationsmøder, der tidligere har været afholdt. Og de fik blot styrket deres lyst til at smøge ærmerne op og gøre en indsats for, at der kommer en lokalforening i Fredericia.

- Jeg har altid synes, at Mødrehjælpen er en spændende organisation. Nu har jeg fire børn og fem børnebørn, der alle har det godt, men indenfor den branche Merete og jeg er i, ved vi, at det er ikke alle børnefamilier, der har det sådan, siger Lis Grønning, der er pædagog og distriktsfritidsleder i Erritsø.

Det kan Merete Kongslund Nielsen, der har tre børn og to børnebørn, nikke genkendende til. Som skolelærer møder hun også familier, der har det sværere i hverdagen end de fleste familier.

- Mødrehjælpen henvender sig til gravide og børnefamilier. Det er der ikke andre organisationer her i Fredericia, der gør. Og det er der brug for, tilføjer hun.

Mødrehjælpen

Mødrehjælpen er en privat, socialhumanitær organisation, som har til formål at hjælpe gravide og forældre i sårbare situationer.

Organisationen bidrager desuden til at udvikle dansk socialpolitik.

Mødrehjælpen har godt 1900 frivillige landet over og 130 lønnede medarbejdere.

Organisationen har 38 lokalforeninger og 41 genbrugsbutikker rundt om i landet.

(Kilde: Mødrehjælpen)

Annonce

Godt fundament at starte på

Der er mange måder at være frivillig på i Mødrehjælpen, men inden der kan åbnes en butik med genbrugslegetøj og -børnetøj, og inden der kan arrangeres aktiviteter for børnefamilier, skal der stiftes en lokalforening. Det er dét arbejde, Lis Grønning og Merete Kongslund Nielsen er klar til. De har på informationsmøder fået indblik i den struktur, Mødrehjælpen har skabt for deres lokalforeninger. Det giver kvinderne mod på at kaste sig ud i arbejdet i deres lokalområde.

- Mødrehjælpen har et færdigt koncept med en fastlagt struktur, så det er lige til at gå til. Vi skal ikke selv ud og finde ud af en masse og opfinde noget nyt. De har et godt fundament, vi kan bygge på, siger Merete Kongslund Nielsen.

Ifølge Mødrehjælpens frivilligkonsulent for Jylland og Fyn, Lone Sørensen, skal der minimum fem og helst syv personer i bestyrelsen for at starte en lokalforening. Forventningen er, at der afholdes stiftende generalforsamling i starten af september. Når lokalforeningen er stiftet, skal den nye forenings bestyrelse igang med at finde lokale til genbrugsbutikken.

- Vi har brug for den kommende bestyrelses lokale kendskab til at finde den perfekte lokation, siger Lone Sørensen.

Annonce

Mænd er meget velkomne

Mødrehjælpens lokalforening Fredericia bliver oprettet som et led i et samarbejde mellem Mødrehjælpen og Fredericia Kommune. Et samarbejde der betyder, at Mødrehjælpen kommer til at samarbejde med Fredericia Kommune om de indsatser, de tilbyder familier, der har det svært. Mødrehjælpens lokalforening Fredericia bliver et lokalt holdepunkt og et supplement til det samarbejde.

Selvom organisationen hedder Mødrehjælpen, betyder det ikke, at det er en forening kun for mødre. Frivilligkonsulenten såvel som de to kommende frivillige Lis Grønning og Merete Kongslund Nielsen opfordrer derfor mænd til at melde sig på banen.

- Navnet er måske lidt gammeldags, for det er jo ikke kun hjælp til mødre. Det er også hjælp til fædre - til familier. Så vi vil gerne have mænd med, siger Lis Grønning.

Hun og Merete Kongslund Nielsen har spredt budskabet i deres omgangskreds - både fysisk og online. Nu håber de, at det giver pote.

Er du interesseret i at høre mere om Mødrehjælpen og opstart af lokalforening i Fredericia, er der informationsmøde torsdag klokken 17 til 18.30 i Frivilligcenter Fredericia.

Skal Mødrehjælpen have en lokalforening og genbrugsbutik i Fredericia? Kom til infomøde torsdag den 15. august og hør mere om, hvordan du kan hjælpe med at starte en lokalforening. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Baby-salmesang i Trinitatis Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Din vin kan være sminket med kemi

Elbobladet

Giv haven et eksotisk pift

Elbobladet

Opel sætter strøm til Vivaro

Annonce