Annonce
Elbobladet

Liv i bymidten i corona-tider: Fredericia Shoppings eventmager navigerer i svært farvand

Udviklingskonsulent Lene Bach Jørler arrangerer de events, Fredericia Shopping og Business Fredericia afholder. I år har covid-19 givet butikkernes eventmager en ekstra udfordring. Arkivfoto: Thomas Kvist Christiansen
Covid-19 gør det vanskeligt for udviklingskonsulent Lene Bach Jørler at lave arrangementer, der får de handlende til at komme ned i bymidten. Senest er planerne om By Night 2. oktober blevet aflyst på grund af corona-situationen.
Annonce

Fredericia: Flere gange om ugen spørger udviklingskonsulent Lene Bach Jørler sig selv, om Fredericia Shopping og Business Fredericia skulle lave flere arrangementer, der skaber aktivitet i midtbyen?


Min største udfordring i denne tid er, at jeg ikke ved, hvordan morgendagen ser ud. Det gør det svært at planlægge noget

Lene Baach Jørler


For selvom der er mange retningslinjer, der skal følges på grund af covid-19, og arbejdsgangen er blevet tungere, da Lene Bach Jørler skal lave specificerede ansøgninger om tilladelse fra politiet til alle arrangementer, så kunne Fredericia Shopping i princippet godt lave flere events, der lever op til de eksisterende coronaregler. Men i denne tid balancerer foreningen på linen mellem covid-19 reglerne og hvad de synes, der er etisk forsvarligt.

Opdateret i forhold til papiravisen

I denne uges ElboBlad sætter vi fokus på nogle af de event-udfordringer, corona-sutuationen har medført. Blandt andet med denne artikel.

Papiravisen blev trykt få timer, før det blev besluttet at aflyse By Night 2. oktober.  Derfor omtaler papiravisen planerne, som om de ikke er aflyst. Men det er de.

- Det er et utroligt svært farvand at navigere i. Jeg prøver derfor at lytte til, hvad butikkerne ønsker, og hvad de gør i andre byer, siger Lene Bach Jørler og tilføjer:

- Vi kan lave arrangementer, der tager højde for regelsættet. Men i sidste ende er det folk, der selv skal efterleve reglerne. Vi kan ikke spritte deres hænder af for dem. Dét er med til at gøre det svært at lave events i midtbyen i disse tider.

Lene Bach Jørler og byens foreninger har aflyst Foreningernes Dag, der skulle have været afholdt på lørdag. Sidst i august aflyste Fredericia Kommune Kulturnatten, hvilket fik Fredericia Shopping til at aflyse Open By Night, som er butikkernes måde at støtte den kommunale kulturfest. Eller rettere: Man udskød den.

Annonce

Fremtiden er svær at spå om

Bymidtens eventmager er nemlig i fuld sving med at planlægge en ny Open By Night. Det bliver med gadeteater og musik i gaden, men begge dele er i bevægelse hele tiden, så folk ikke stimler tæt sammen om aktiviteterne.

Lene Bach Jørler er også begyndt at tænke på, hvordan fredericianerne får hilst den kære, rare julemand velkommen til fæstningsbyen. Og ingen længe skal de tænke i næste års events som for eksempel Sommerrock.

Årets helt store Fredericia Shopping-event, Sommerrock, måtte aflyses i år. Her er vi 2017, hvor Gulddreng er på scenen. Foto: Nils Svalebøg

- Min største udfordring i denne tid er, at jeg ikke ved, hvordan morgendagen ser ud.

I et job, der i høj grad handler om planlægning af ting, der skal ske nogle måneder ud i fremtiden, er det uvisheden, der giver Lene Bach Jørler størst hovedbrud.

- Min største udfordring i denne tid er, at jeg ikke ved, hvordan morgendagen ser ud. Det gør det svært at planlægge noget, siger Lene og tilføjer:

- Vi er ved at gøre klar til Open By Night, men det kan jo blive aflyst.

Annonce

Navigerer efter fornemmelse

Selvom det er Lene Bach Jørlers job at sætte gang i nogle arrangementer og aktiviteter i midtbyen, så er det Fredericia Shoppings bestyrelse, der bestemmer, hvilke events de skal holde. Når Lene Bach Jørler skal navigere igennem det, hun kalder et svært farvand, bruger hun den fornemmelse, hun har for både byens butikker og borgere.

- Det handler om at have en fornemmelse for, hvornår vi laver for meget og hvornår vi laver for lidt. Og hvad kan vi som handelsstandsforening stå på mål for, siger Lene Bach Jørler og afslutter:

- Jeg fornemmer en accept af, at der ikke er så mange aktiviteter som tidligere. Det er bare sådan, det er lige nu. Jeg har ikke medlemmer, der har givet udtryk til mig om, at de synes, der sker for lidt. Omvendt har jeg heller ikke borgere, der klager over, at vi laver for mange arrangementer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Historisk rundgang i Trinitatis

Elbobladet

Frokostjazz i Tøjhuset

Elbobladet

Nedsparing kan booste din pension markant

Elbobladet

Facelifted Crossland uden X

Elbobladet

Et øjeblik: Holder stenen øje?

Annonce