Annonce
Elbobladet

Lokal 'Livet er fedt'-deltager medvirker i tv-jubilæum: Oprindeligt ville hun ikke deltage

For 20 år siden kunne seere på TV2 for første gang følge tæt med i Merethe Kastens liv, da hun deltog i tv-programmet "Livet er fedt". De næste to mandage kan man igen se den nu 49-årige fredericianer, der deltager i to opfølgende jubilæumsprogrammer sammen med tre andre, der også medvirkede for 20 år siden. Foto: Søren Gylling
Merethe Kastens liv tog en drastisk ændring, da hun tog på højskole og blev landskendt. Da hun i sin tid modtog et brev om, at der ville finde optagelser sted på højskolen, lød beskeden til hendes mor ellers klar: ”Jeg skal godt nok ikke være med. Det er helt sikkert”.
Annonce

Fredericia: Egentligt havde Merethe Kasten aldrig ønsket sig den opmærksomhed, hun skulle ende med at få. Året var 2001, og 29-årige Merethe Kasten stod foran et 16-ugers ophold på Ubberup Højskole, hvor livsstilsændring var på programmet.

Merethe Kasten erindrer selv, at hun inden opholdet havde fået et brev fra højskolen. Her stod, at TV2 ønskede at lave et program om de elever, som kom for at tabe sig. Det var frivilligt, og man kunne kontakte Ole Kolster, som stod for det.

- Da jeg læste brevet, var det første, jeg sagde til min mor: ”Jeg skal godt nok ikke være med. Det er helt sikkert”, forklarer Merethe Kasten til ElboBladet 20 år senere.

Blå bog: Merethe Kasten

49 år.

Bosiddende i golfkvarteret i Fredericia, hvor hun bor sammen med ægtefællen Ronnie.

Har børnene Emma og Frederik, som begge bor i Fredericia. Derudover er hun mormor til Elliot.

Uddannet kontorassistent på et dommerkontor i 1997.

Tidligere foredragsholder og forfatter til bogen "Mit fede liv". Derudover var hun indehaver af tøjbutikken "Merethe K", som lå i Gothersgade fra 2005-2008.

Tog på Ubberup Højskole i 2001, hvor optagelserne til tv-programmet "Livet er fedt" fandt sted. Her blev hun én af fem personer, man fulgte. I alt blev der produceret 29 afsnit af Livet er fedt fra 2001-2004. Herefter fulgte serien "Merethes mave" med Merethe Kasten i otte afsnit fra 2005-2008 samt ét opfølgningsprogram med deltagerne fra Livet er fedt. Titlen på programmet fra 2008 var "Livet er stadig fedt".

11. og 18. januar klokken 20 på TV2 medvirker Merethe Kasten sammen med tre andre fra Livet er fedt i to programmer i anledningen af 20-året for starten på højskoleopholdet. Derudover genudsendes de fire første programmer af Livet er fedt fra 2001 på TV2.

- Det at skulle vejes på åben skærm var skræmmende og angstprovokerende. Når man har været vant til at blive dømt på sin vægt og udseende, så er det lig med, at man er et dårligt menneske. Sådan føltes det i hvert fald dengang, siger Merethe Kasten.


Det at skulle vejes på åben skærm var skræmmende og angstprovokerende. Når man har været vant til at blive dømt på sin vægt og udseende, så er det lig med, at man er et dårligt menneske. Sådan føltes det i hvert fald dengang.

Merethe Kasten


Efterfølgende valgte hun dog at deltage i programmet, der bar titlen "Livet er fedt", hvilket også beskrives i en større portrætartikel, der blev bragt 10. januar i søndagsudgaven af Fredericia Dagblad.

Annonce

Medvirker i jubilæumsprogram

I perioden fra 2001-2004 blev der lavet 29 afsnit af programserien, hvor man fulgte fem personer, der i sin tid begyndte på Ubberup Højskole.

Sidenhen fulgte opfølgeren "Livet er stadig fedt" i 2008, ligesom serien "Merethes mave" blev til i 2005-2008 med otte afsnit. Her fulgte man på nærmeste hold Merethe Kastens beslutning om at købe en operation - en såkaldt gastrisk bypass - hvor mavesækken opereres mindre, ligesom der sker en delvis frakobling af tyndtarmen.

Barnebarnet Elliot er højt elsket af Merethe Kasten, som nyder at få besøg af ham flere gange ugentligt, ligesom hun med stor glæde hjælper til med at passe ham. Foto: Søren Gylling

Mandag 11. januar og 18. januar sendes to jubilæumsprogrammer klokken 20 på TV2 i anledning af 20-året for de første optagelser.

- Det er nok en form for afslutning, selvom jeg da ikke kan lade være med at tænke, at der jo også kommer et 30- og 40-års jubilæum. Jeg har nogle gange joket med, at jeg var årgang 0 – bare på den fede måde, siger Merethe Kasten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Skarp pris på Sorento plug-in

Elbobladet

Præstens klumme: Kan den byttes?

Elbobladet

Ugens hund: Rosa jager æbler

Elbobladet

Naturen lige nu: Uglekasser skal op

Annonce