Annonce
Elbobladet

Afgøres i Barcelona: Lokal natklub nomineret til international pris

Natklubejer og oliemillionær, Anders Østergaard, gik ikke på kompromis med lyden, da Aha Livestage blev indrettet. Nu er natklubben indstillet til en international pris, som uddeles på tirsdag i Barcelona. Arkivfoto: Søren Gylling
Aha Livestage er med til at sætte Fredericia på verdenskortet. Den fredericianske natklubs lyd er i verdensklasse og derfor med i opløbet, når der tirsdag uddeles én af verdens største lydpriser.

Fredericia: Der blev kælet for detaljerne, da Aha Livestage blev indrettet. Og en af detaljerne var lydanlæg og -indretning.

Nu er natklubben, der åbnede i september 2021, nomineret til én af verdens største lydpriser for klubbens unikke lyd, der giver gæster, artister og ansatte oplevelser ud over det sædvanlige.

I lydbranchens verden er den internationale prisuddeling det nærmeste, man kommer et verdensmesterskab. Dén nyhed vækker glæde hos både natklubbens ejer, lyddesigner og virksomheden, der har leveret lydanlægget til Aha Livestage.

Annonce

- Vi er meget taknemmelige og stolte over nomineringen, som er med til at sætte vores dejlige by på verdenskortet. Konkurrenterne kommer fra Jordan, Egypten og Indien. Og så er der os fra Fredericia med en lyd, der er designet af lokal lydmand til vores lokale gæster, som fortjener det bedste. Det er det vigtigste for os. Om vi bliver nummer 1 eller 4 er ikke afgørende, siger den begejstrede ejer, Anders Østergaard, i en pressemeddelelse.

Føles som en varm favn

Da lyden på Aha Livestage skulle skabes, var det lyddesigner Tim Høyers evner og ører, der blev efterspurgt. Han har designet lyden til talrige forestillinger på Fredericia Teater og er netop kommet hjem fra turné med Mads Langer. Han er meget stolt af lyden og akustikken på Aha Livestage.

Natklubben Aha Livestage har det bedste lydanlæg, penge kan købe. Og så har lyddesigner Tim Høyer været med til at indrette natklubben, så gæsterne får en unik lydoplevelse. Nu er klubben nomineret til en fornem, international lydpris. Arkivfoto: Søren Gylling

- Når du træder ind i natklubben, føles det som at komme ind i en varm favn. Lyden og akustikken passer perfekt til rummet og de behagelige omgivelser. Lydniveauet gør det nemt at tale sammen, samtidig med musikken kan nydes. Det er sjældent set, at lyd bliver taget så seriøst som på Aha Livestage, hvor holdet bag ikke vil gå på kompromis. Og det kan høres, forklarer Tim Høyer, der synes, at den flotte anerkendelse med nomineringen er fortjent.

Annonce

Prisuddeling i Barcelona

På tirsdag afsløres det om Aha Livestage bliver kåret som vinderen i kategorien 'Fritid og underholdning' ved Inavation Awards 2022 i Barcelona. Til prisuddelingen repræsenteres fredericianerne af virksomheden Stouenborg, der har leveret lyden til natklubben.

Omdrejningspunktet er kunderne, der får en totaloplevelse. Kvaliteten af lyden er så god, at kunderne ikke har en hyletone i ørerne dagen derpå.

Anders Jørgensen, projektchef Stouenberg

Projektchef Anders Jørgensen glæder sig til prisuddelingen, der for lydspecialister i hele verdenen er, hvad Oscar er for filmverdenen.

- Det er stort. Vi er stolte af at repræsentere Aha Livestage, der har grebet ud efter stjernerne. Hver kvadratmeter på natklubben lyder lækkert. Selv i mellemgangen ved toiletterne er der tænkt nøje over lyden. Det er lykkes at skabe det rum, som lyddesigner Tim Høyer og Stouenborg drømte om. Omdrejningspunktet er kunderne, der får en totaloplevelse. Kvaliteten af lyden er så god, at kunderne ikke har en hyletone i ørerne dagen derpå. Kun mulige tømmermænd efter en forrygende fest, siger projektchef hos Stouenborg, Anders Jørgensen.

Stouenborg, der arbejder med rådgivning og installation af lyd, lys og video, står desuden bag to andre danske projekter, der begge er nomineret i kategorien 'uddannelse'.

I februar var natklubben Aha nomineret til den lokale pris Byens Bedste. Nu er Aha med i konkurrencen om en international pris for klubbens unikke lyd. Det vækker glæde og stolthed hos natklubbens direktør, Linette Hanghøj Møller og medejer Anders Østergaard. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Lyserød eksplosion lige fra morgenstunden

Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Grøn er håbets farve

Annonce
Elbobladet

Vær med til at sikre en god folkeafstemning: Bliv valgtilforordnet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Du risikerer at blive spurgt: Hvad skal vi sælge Fredericia på til turisterne?

Elbobladet

Nu kan du godt finde mountainbiken frem: Nyt spor for alle indviet

Elbobladet

S-profil i Fredericia er ny mand i spidsen for sosu-skoles bestyrelse

Elbobladet

Natklub-ejer er stolt efter prisuddeling i Barcelona

Elbobladet

Julie havde en elevtid fuld af prøvelser - nu er hun udnævnt til årets bedste lærling

Elbobladet

Præstens klumme: Da kunstneren blev præst for præsten

Elbobladet

På den 2. side: Skraldespand og some-brydere

Annonce