Annonce
Elbobladet

Lokale børn bliver klogere på solbeskyttelse

325 dagpleje-, vuggestue- og børnehavebørn i Fredericia deltager i kampagnen Solsikker. PR-foto: Derma
Annonce

Fredericia: 325 børn i Fredericia-området har danset, sunget og leget sig gennem en såkaldt solpakke fra Derma og Børneulykkesfonden, som står bag kampagnen Solsikker.

Den har til formål at lære børn om solbeskyttelse gennem læringsmateriale. I år har cirka 45.000 børn fra 800 af landets legestuer og institutioner tilmeldt sig.

- Målet med Solsikker-kampagnen er, at vi husker børn, forældre og det pædagogiske personale vigtigheden af solbeskyttelse, oplyser Mette Bohnstedt, marketing manager i DermaPharm A/S, i en pressemeddelelse.

De tre solråd

Skygge: Den mest effektive solbeskyttelse er at opholde sig i skyggen. Søg derfor skygge i tidsrummet fra kl. 12-15, hvor solen er højest på himlen, og når UV-indekset er 3 eller mere. Husk: Børn, der hverken kan kravle eller gå, skal altid anbringes i skygge.

Solhat: Solhatten skal have en bred skygge, der dækker ansigt, nakke og ører.

Solcreme: Anvend som minimum faktor 15, og smør kroppen godt ind. Husk også ansigt og nakke, selvom der anvendes solhat. Påfør solcremen 15 minutter, inden I skal udenfor. Smør ad to omgange, så det samlede lag solcreme bliver tykkere. Vælg en solcreme, der er svanemærket, uparfumeret og allergimærket.

Kilde: Børneulykkesfonden

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce