Annonce
Elbobladet

Lokalt kor går på scenen med Jakob Illeborg Band

Koret Les femmes skal optræde sammen med Jakob Illeborg Band på Tøjhuset. Det sker torsdag 19. september. Foto: Kirstine Kjærulff Ravn
Lokalt, ungt kor skal optræde sammen med tv-journalisten og hans roste orkester på Tøjhuset.
Annonce

Fredericia: Det fredericianske kor, Les Femmes, skal med på scenen, når Jakob Illeborg Band spiller på Tøjhuset torsdag 19. september.

- Det bliver fedt. Rigtig fedt, siger Jakob Illeborg, der af mange nok kendes som tv-journalist og tidligere vært på DR Kontant.

På sin seneste plade har Jakob Illeborg et gospelkor med fra London.

- Men det blev liiige svært nok og dyrt nok at have dem med til koncerter rundt om i Danmark. Så i stedet har vi aftalt med lokale kor, når det har kunnet lade sig gøre. Og det kunne det heldigvis i Fredericia, siger han.

Les Femmes har på forhånd fået tilsendt noder til en håndfuld numre og er derefter gået i gang med at øve dem op.

- Jeg håber, at de kan være med tre-fire numre, siger Jakob Illeborg.

Koret mødes med ham og hans orkester om eftermiddagen i forbindelse med lydprøve, hvor de så får mulighed for at øve sammen et par gange.

- Derefter er det bare at gå på scenen. Det er så fedt at stå der med et godt band og så nyde lyden af et godt kor. Jeg glæder mig, siger Jakob Illeborg.

Jakob Illeborg er ikke kun tv-journalist men også musiker. Tidligere med bandet Warwick Avenue, og nu med Jakob Illeborg Band. Han kommer til Fredericia 19. september, hvor det lokale kor, Les Femmes, er med på scenen. Foto: PR
Annonce

Musiker blev journalist blev musiker

Det er kommet bag på mange, at Jakob Illeborg slår sine folder som musiker.

- Det er lidt en udfordring, at folk kender mig for noget andet. Nogen siger "jamen det er jo ham journalisten fra tv, der spiller og synger. Kan man det?". Men faktisk var jeg musiker, før jeg blev journalist. Jeg boede i London og udgav plader på et amerikanske selskab med bandet Warwick Avenue. Så da jeg skiftede fra musik til journalist, sagde nogen "jamen, det er jo ham musikeren, der er journalist. Kan man det?". Nu er det lige omvendt, siger Jakob Illeborg med et grin.

Hans seneste album har fået roser med på vejen, og singlen "Emotional Botox" er set flere tusinde gange på blandt andet youtube.

Han beskriver sin musik som "syng-med-venlig", "en slags rock" og "håndholdt, rigtig musik - spillet af rigtige musikere, ikke computere".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce