Annonce
Elbobladet

Lukket til nytår: Rust udskyder genåbningen af varmtvandsbassinet i sundhedshuset

Varmtvandsbassinet i sundhedshuset har været lukket siden coronarestriktioner lukkede svømmehaller og lignende i foråret. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Først i 2021 kan brugere af varmtvandsbassinet igen hoppe i vandet i Fredericia Sundhedshus. Ved et tilfælde blev der i forrige uge fundet rust, der er sket i løbet af det seneste halve år, hvor bassinet har været under renovering.
Annonce

Fredericia: Uforudsete problemer betyder, at åbningen af varmtvandsbassinet i Fredericia Sundhedshus udsættes til 2021.

Det oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Oprindeligt skulle varmtvandsbassinet åbne i uge 43, og indtil for nylig så den tidsplan ud til at holde. Det ændrede sig dog forrige torsdag, hvor en af kommunens rådgivere ved et tilfælde opdagede, at de tre filtertanke, der renser vandet, er rustet.

- Rusten er sket gennem det sidste halve år, hvor bassinet har stået stille, og der er ingen vej uden om. De tre filtertanke skal skiftes. Den indvendige emaljebelægning i tanken havde en atypisk fejl, og da de blev tømt for vand og udsat for ilt, så begynder tanken at ruste. Det var et held, at vores rådgiver tilfældigt opdagede det, for starter vi det nye tekniske udstyr, som vi netop har købt, med de eksisterende tanke, så kan vi ødelægge det nye udstyr på grund af rusten fra tankene, fortæller Christian Christiansen, der er projektleder på Fredericia Sundhedshus, i pressemeddelelsen fra kommunen.


Det var et held, at vores rådgiver tilfældigt opdagede det, for starter vi det nye tekniske udstyr, som vi netop har købt, med de eksisterende tanke, så kan vi ødelægge det nye udstyr på grund af rusten fra tankene.

Christian Christiansen


Annonce

Alternative træningsformer

Sagen blev drøftet på det seneste møde i sundhedsudvalget. Her besluttede politikerne, at rådgiverens anbefaling skal følges, og derfor udskiftes tankene nu. I samme forbindelse blev det afgjort, at varmtvandsbassinet først åbner 4. januar 2021.

I maj besluttede kommunen af samme grund af fremrykke en renovering af bassinet for at genere brugerne mindst muligt.

- Nu kan vi udnytte nedlukningen af Danmark til at gøre lidt ekstra uden at genere vores borgere yderligere, lød det dengang fra formanden for sundhedsudvalget, Susanne Eilersen (DF).

Hun ærgrer sig nu over, at åbningen ikke kan ske som planlagt.

- Vi er rigtig kede af, at vi ikke kan åbne varmtvandsbassinet som planlagt. Bassinet har stor betydning for rigtig mange borgere og aktører, som private fysioterapiklinikker, foreninger og aftenskoler, og derfor syntes vi heller ikke at dette er noget sjov situation. Renoveringen bliver dyrere og vi burde have afventet budgetprocessen, men vi har i udvalget valgt at sætte gang i udskiftningen af tankene nu, så udsættelsen af genåbningen bliver så kort som muligt., siger Susanne Eilersen.

I de måneder, hvor det ikke har været muligt at benytte bassinet, har fysioterapeuter tilbudt andre former for træning for blandt andet gigtpatienter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Nedsparing kan booste din pension markant

Elbobladet

Facelifted Crossland uden X

Elbobladet

Et øjeblik: Holder stenen øje?

Elbobladet

Octavia plug-in til 299.995 kroner

Elbobladet

Et øjeblik: Spring ud og fald ned

Annonce