Annonce
Elbobladet

Mødrehjælpens formand i Fredericia: - Frivilligt arbejde kan noget andet end ens job

Sara Flokiou havde et stykke tid haft lyst til igen at engagere sig i frivilligt arbejde, da Mødrehjælpen søgte frivillige kræfter til at starte ny lokalafdeling. Nu er den 32-årige mor til to drenge og præst formand for den nye lokalafdeling. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Som teologistuderende var hun frivillig og bestyrelsesmedlem i Offerrådgivningen. Midt i september blev 32-årige Sara Flokiou formand for Mødrehjælpens nystiftede lokalafdeling i Fredericia.

Herslev: Holdånd, fællesskabet og den gode sag. Det er noget af dét, der motiverer 32-årige Sara Flokiou til at gå ind i frivilligt arbejde. Efter en periode uden frivilligt arbejde har Sara Flokiou ledt efter en god sag at lægge sine frivillige kræfter i.

Da Mødrehjælpen søgte frivillige til at starte en lokalafdeling i Fredericia, meldte Sara Flokiou sig under fanerne. Og hun blev ikke kun valgt til bestyrelsen: Sara Flokiou blev valgt som formand og skal stå i spidsen for at skabe det fællesskab og den holdånd, hun selv værdsætter, blandt de frivillige i den nye lokalafdeling.

Sara Flokiou, der til daglig er sygehuspræst i Kolding og sognepræst i Herslev, har som teologistuderende i Århus været bestyrelsesmedlem og frivillig i Offerrådgivningen. Efter hun flyttede fra Århus til Herslev, hvor hun fik job, er hun blevet gift med Adonis Flokiou og mor til to drenge på et og to år.

Sara Flokiou blev midt i september valgt som formand for Mødrehjælpens nystiftede lokalafdeling. - Frivilligt arbejde kan noget andet, end lønnet arbejde kan, siger den 32-årige mor, præst og frivillig formand. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Annonce

Et sjovt fællesskab

Da Mødrehjælpen annoncerede, at den søgte frivillige til at starte en ny lokalforening i Fredericia, havde Sara Flokiou et stykke tid haft lyst til igen at engagere sig i frivilligt arbejde.

- Det frivillige kan noget, som lønnet arbejde ikke kan. Det er en anden ånd, man finder i det frivillige arbejde. Når lønnen ikke længere spiller ind som et incitament til at udføre arbejdet, så er det noget andet, der bærer: Holdånden, fællesskabet og den gode sag, siger Sara Flokiou.

Derfor vil hun sammen med den øvrige bestyrelse også lægge vægt på, at det skal være et sjovt og givende fællesskab at være den del af, når man er frivillig i Mødrehjælpen.

Selvom Sara selv meldte sig til at prøve kræfter med formandsposten, lægger hun ikke skjul på, at der er en del, hun skal lære hen ad vejen sammen med den øvrige bestyrelse. Hun priser sig derfor lykkelig for den store hjælp, der er at hente hos landsorganisationens frivilligkonsulenter. Både i forhold til at stifte og starte en helt ny lokalafdeling og i forhold til at åbne og drive den genbrugsbutik, som Mødrehjælpen åbner i Vendersgade 25 den 8. november.

Annonce

Pligt til at hjælpe

At det lige blev Mødrehjælpen, Sara Flokiou valgte at bruge sine frivillige kræfter på, skyldes i høj grad, at Sara selv er blevet mor.

- Mine drenge - og min mand og jeg - er så privilegerede, at de ikke mangler noget. Hverken økonomisk eller på anden måde. Tanken om, at der er forældre, der elsker deres børn ligeså højt, som jeg elsker mine drenge, men ikke har samme muligheder, det rammer mit moderhjerte, siger Sara Flokiou og tilføjer:

- Vi har været heldige, og vi er blevet velsignet med meget. Og jeg er af den overbevisning, at når man har meget, så er man også forpligtet til at dele ud til andre, der kan have brug for det.

For at kunne give til de gravide og børnefamilier i sårbare situationer, der kan have brug for hjælp, er Sara og den øvrige bestyrelses første projekt at indrette, åbne og drive en butik, der sælger kvalitetsgenbrug til børn. Overskuddet fra butikken skal nemlig gå til de sociale arrangementer, Mødrehjælpen vil stable på benene for de gravide og børnefamilier, som befinder sig i en sårbar situation. Og det behøver ikke være en økonomisk sårbar situation, understreger formanden.

- Det kan være skilsmisse- eller sygdomsramte familier. Det kan være stort eller småt, der gør, at der ikke er overskud i familien. Det er de familier, vi vil hjælpe, siger Sara Flokiou.

Første sociale arrangement, Mødrehjælpen lokalafdeling Fredericia vil arbejde på at sætte i værk, er konceptet 'Den rullende kagemand', hvor familier kan søge om hjælp til at holde børnefødselsdage, hvor Mødrehjælpen kommer forbi med lys, servietter, boller og kagemand - og det er op til forældrene, om barnet og gæsterne skal vide, at de har fået hjælp udefra. Et koncept Sara Flokiou håber, nogle af kommunens bagere vil være med til at støtte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Større batteri i A6 plug-in

Elbobladet

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Elbobladet

100.000 kroner til ny kampagne: Tag trygt til Fredericia med dankortet

Annonce