Annonce
Elbobladet

Mangel på personale: Den Lille Landsoldat søger akut nye ejere

Maj 2019 åbnede Andrea Skjelmose sammen med sin mand, Charles Gudmundson, Den Lille Landsoldat, som er en genbrugsbutik med ting til hele familien, men især tøj, legetøj og udstyr til børn i alle aldre.  Nu søger parret iværksættere, der har lyst til at drive butikken videre. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Akut mangel på barselsvikar har fået butiksindehaver Andrea Skjelmose til at træffe den svære beslutning, at hun vil finde ny ejer af hele familiens genbrugsbutik på Vejlevej.

Fredericia: Lørdag aften lidt før klokken slog ni, trykkede Andrea Skjelmose på knappen og sendte en svær besked ud på de sociale medier Facebook og Instagram med overskriften 'den enes død, den andens brød' og et stort 'til salg' foto.

- Vi står i en situation, hvor vi ikke har bemanding på plads butikken. Derfor er vi nødsaget til at give stafetten videre - eller i det mindste forsøge, skriver indehaver af genbrugsbutikken på Vejlevej Den Lille Landsoldat, Andrea Skjelmose.

Butiksejeren fødte for tre uger siden sin anden søn og er derfor på barsel. Butikkens anden ansatte er også på barsel.

Annonce

Bedst som Andrea Skjelmose troede, hun havde styr på bemandingen af den populære genbrugsbutik, står hun nu i en situation, hvor hun føler, hun er nødt til at overdrage butikken.

- Vi havde kørt nogen i stilling til at passe butikken, mens Kristine og jeg er på barsel, som så er sprunget fra. Vi kan ikke se, hvordan vi kan finde og køre en i stilling nu. Så vi er nødsaget til at finde nogen, der kan tage over nu, siger Andrea Skjelmose til avisen.


Vi havde planer om at skabe et univers for hele familien. Et sted hvor folk kan hygge og have det sjovt - ikke kun handle. Det har vi ikke haft det fornødne overskud til at videreudvikle.

Andrea Skjelmose, indehaver af Den Lille Landsoldat


Udover den akutte situation spiller familielivet også en rolle i beslutningen. Andrea Skjelmose uddyber beslutningen om at sælge butikken, som hun og manden Charles Gudmundson åbnede for lidt mere end to år siden:

- Med nu to børn og min mands fuldtidsjob føler vi ikke, at vi kan leve op til det potentiale, butikken har. Vi havde planer om at skabe et univers for hele familien. Et sted, hvor folk kan hygge og have det sjovt - ikke kun handle. Det har vi ikke haft det fornødne overskud til at videreudvikle, siger Andrea Skjelmose, der ikke lægger skjul på, at det har været hårdt at drive forretning under to coronanedlukninger.

Maj 2019 åbnede Andrea Skjelmose sammen med husbonden Charlie Gudmundson butikken Den Lille Landsoldat på Vejlevej, hvor de har lejet standpladser ud til folk, der solgte secondhand tøj, legetøj og udstyr til børn i alle aldre og deres forældre. Nu søger Andrea den helt rette, der kan overtage butikken. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

Det var oprindeligt planen, at Andreas mand Charlie Gudmundson skulle have været mere involveret i udviklingen af butikken. Men med fuldtidsjob og familie ved siden af var der ikke timer nok i døgnet til det.

Sælger til den rette

Nyheden er blevet set af 19.000 af deres følgere på Instagram - og et par hundrede har sendt en kommentar til Andrea efter opslaget på Facebook.

Heriblandt modtog Andrea Skjelmose det første døgns tid omkring 50 henvendelser, som er interesseret i mere information om eventuelt overtagelse af butikken. Flere vil vende tilbage i løbet af mandag og tirsdag.

Det har Andrea Skjelmose fuld forståelse for.

- Det er en stor beslutning, så der er et bagland, der skal med ind over sådan en beslutning, siger den nybagte andengangs mor fra sin barselsstue.

I opslaget skriver Andrea Skjelmose, at de er villige til at gå af med butikken til 'nærmest ingenting' - så længe det er 'den helt rette'.

- Den rette er en eller nogen, der brænder for det og har lyst til at videreudvikle butikken. En, der har lyst til at lægge den tid og energi i det, som det kræver. Det er en fed butik, og der kommer folk fra hele landet hertil, siger Andrea Skjelmose og tilføjer:

- Men vi søger også nogen, der kan overtage hurtigst muligt, så vi ikke skal lukke butikken helt ned.

Lige nu har Andrea Skjelmose en studerende, som passer butikken. Men når hun vender tilbage til sine studier i næste uge, er Andrea Skjelmose nødt til at holde butikken lukket.

- Det er ikke et krav, men et stort håb, at vi finder nogen, der har lyst til at videreføre butikken, som den er nu. Det ville være en skam helt at miste den type butik i byen, siger Andrea Skjelmose og tilføjer:

- Med nu to børn håber jeg, at jeg selv kan benytte mig af at købe gode secondhand ting - også selvom jeg ikke selv står ved roret. Jeg har selv fundet mange gode ting til både børn og i kvindeafdelingen.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Uventede gæster

Annonce
Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Buster måtte på tobaksafvænning efter en tur til dyrlæge

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Vind gavekort til byens butikker: Hvordan oplever du julebyen?

Elbobladet

På den 2. side: Send dit bud et smil på vejen

Elbobladet

Kim Sjøgren spiller til nytårskoncert med humor

Elbobladet

Åbner til marts: Nyt supermarked skal ansætte over 50 nye medarbejdere

Elbobladet

Motion og hygge

Elbobladet

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Elbobladet

Odenseaner fra Esbjerg rykker ind på chefpost i Fredericia

Elbobladet

Kanal-boss forelskede sig i Fredericia, forandrede Fredericia og forlader Fredericia

Elbobladet

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

Elbobladet

Tager over efter Søren Møller: Velkendt ansigt bliver leder af musicalakademiet

Elbobladet

Tre tricks giver garanti for knasende sprøde flæskesvær

Elbobladet

Kæmpe butik åbner i Fredericia: Intersport er klar med dato for åbning

Elbobladet

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Elbobladet

Dessertsøstre måtte lukke café efter uvelkomment besøg i kælderen: - Vi vil være helt sikre, inden vi åbner

Elbobladet

Tre finaler og en sølvmedalje til riffelskytte

Elbobladet

Sidste dag med genbrug på Prangervej: Winnie siger tak for sin gode arbejdsplads - men kan ikke flytte med

Elbobladet

Morfin-byen: Fredericia-erfaringer kan føre til stramning af straffeloven

Elbobladet

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Elbobladet

På den 2. side: Dieseldunsten og den hvide chokoladefrø

Elbobladet

Guldmedaljer til Mai og Freja

Elbobladet

Cykelbutik klar til åbning: Gamle indretningsmaterialer har fået nyt liv og værdi

Annonce