Annonce
Elbobladet

Melodier og metal: The Darkest Moment fejrer albumudgivelse med koncerter

The Darkest Moment glæder sig til release-koncerten lørdag 21. september på Ungdommens Hus, hvor også to andre bands går på scenen. Dørene åbnes klokken 18, og musikken ventes at begynde ved 19-tiden. Der er gratis entré. Foto: PR
Det Fredericia-baserede band, The Darkest Moment, er på gaden med deres første fulde album. Det fejres med et brag af en release-koncert, hvor også to andre orkestre går på scenen.
Annonce

Fredericia: Der er helt stille på Ungdommens Hus i Fredericia. Det er søndag formiddag, og en stor del af husets kernebrugere kan fordomsfuldt forventes at ligge under dynen endnu. Men ikke de fem fyre fra The Darkest Moment.

Bandet, der spiller en melodi-rig metalvariant, er i øvelokalet for at få et livesæt på plads, inden de holder releaseparty. Det sker i koncertsalen på Ungdommens Hus lørdag 21. september, hvor også to andre bands, Among Phantoms og Beneath the Silence, optræder.

Tidligere hed bandet Midnight. Men under det nye navn udsendte de for nylig albummet "The Darkest Moment", der også har affødt et par videoer på youtube, hvor de er blevet klikket, set og hørt ualmindeligt mange gange. I skrivende stund har for eksempel nummeret "Reality Stalling" over 118.000 views. "Weakest Condition" har rundet 43.000 views, og "Butterfly Effect", der oprindeligt udkom under Midnight-navnet, er set over 39.000 gange.

Bandet glæder sig over interessen, de mange rosende kommentarer og den så småt accelererende koncertkalender. Og release-festen på Ungdommens Hus har en særlig plads i hjertet.

- Det bliver eurforisk, synkroniseret og tight. Det er et show - ikke kun musik, siger trommeslager Christian Johansen.

Bandet har blandt andet investeret i nyt lys-udstyr for at give koncerten de bedste rammer.

Drømmen er at spille. Og at komme til udlandet. Uden at komme hjem med minus på kontoen.

Mads R. Andersen

Annonce

Sagde nej til pladekontrakt

De fem fyre er alle i 20'erne. De samles fra Odense, Århus, Kolding, Flensborg og Fredericia. De knokler for sagen og drømmer om at kunne leve af musikken.

- Vi drømmer, men vi er ikke naive. Så vi kvitter ikke job og lejlighed for tidligt, siger bassist Mads Klostergaard.

Bandet sagde for nylig nej til en kontrakttilbud fra et amerikansk pladeselskab.

- De virkede ikke seriøse nok og kunne ikke svare på vores spørgsmål, siger sanger og guitarist Oliver Kusk.

Så lige nu står The Darkest Moment uden pladeselskab og uden management. Men det er de klar til at lave om på, hvis de rigtige samarbejdspartnere dukker op.

Annonce

Skriver musikken i fællesskab

De fleste af sangene på debutalbummet er opstået som en idé hos Oliver Kusk.

- De kan komme til mig nårsomhelst. Så skynder jeg mig at indspille lidt guitar og sende det til Nikolaj, der så kigger på noget tekst og melodi, siger Oliver Kusk med henvisning til band-kammeraten Nikolaj Davidsen.

Hvis de indledende øvelser viser sig at fungere, kommer resten af bandet med i processen.

- Det tager gerne en dag eller to, før man for alvor kan mærke, om nummeret er godt og holdbart, siger Oliver.

Bandet mener ikke selv, at deres musik er så kompliceret, at det gør noget. Til gengæld er den gennemarrangeret og gennemarbejdet i detaljer. Det betyder blandt andet, at bandet ved live-optrædener altid spiller med effekter og backtrack. Det vil sige, at de benytter lydstumper, der er indspillet på forhånd og synkroniseret ud fra et metronome-bip, som trommeslager Christian Johansen sørger for at holde hele bandet fast på. På den måde kommer de præ-indspillede effekter til at spille sammen med den levende musik.

Det er en metode, der begrænser improvisations-mulighederne, men til gengæld gør bandet i stand til at levere end endnu bredere og mere gennemarbejdet lyd live.

Selvom The Darkest Moment har en stor lyd, øver de i et lille, tætpakket lokale. Her er det (fra venstre): Mads Risbjerg Andersen, Christian Johansen, Nikolaj Davidsen, Oliver Kusk og Mads Klostergaard. Flere af medlemmerne skiftes til at synge, da de har hver sin styrke som sanger. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce

Mørke tekster

Albummet "The Darkest Moment" indeholder 11 sange. Tekst-universet er mørkt, men ikke altid entydigt.

- Vi har hørt mange forskellige tolkninger af vores tekster. Og det er ok med os, at folk kan lægge deres egne oplevelser ind i sangene. Det gør jo bare, at flere kan få et forhold til dem, siger guitarist Mads Risbjerg Andersen, der er bandets nyeste medlem og allerede en fast del af blandt andet sangskrivningen.

- Der er tekster om holdninger, om mentalt helbred, om terrorisme og om depression. Mentalt helbred er et emne, der er meget tabubelagt. Måske ikke så meget i Danmark som i udlandet, heldigvis. Emnet er relevant for utrolig mange mennesker - næsten alle har jo oplevet forskellige grader af at have det hårdt, siger Oliver Kusk.

Trods overvægten af mørke og triste temaer i teksterne er The Darkest Moments musik fuld af energi og melodi.

- Måske nogle andre metalbands synes, at vi er for melodiske og poppede. Men det er sådan, vi kan lide at spille, siger Christian Johansen.

The Darkest Moment leger med både lys og mørke i musik og tekst - og også med opsætminmgemn på scenen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Baby-salmesang i Trinitatis Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Din vin kan være sminket med kemi

Elbobladet

Giv haven et eksotisk pift

Elbobladet

Opel sætter strøm til Vivaro

Annonce