Michelin-kokken: Det hele begyndte med en kage til min mor
Det er en kold og mørk decemberaften i en lille tysk bjerglandsby. Den senere Michelin-kok Rainer Gassner er otte år, da han byder sin trætte familie på aftensmad i køkkenet. Han har lavet noget helt særligt som en overraskelse til sin mor. Noget, der får større betydning, end han tror.
Copy link address
Peter Friis Autzen pefau@jfmedier.dk
Annonce
Familien Gassner, som Rainer (til venstre) lavede mad - og kage - til. Lillebror Gernot blev bygningsinstruktør. Mor Jutta og far Kurt Josef bor stadig i den sydtyske bjerglandsby, hvor den senere michelinkok slog sine første køkken-folder. Privatfoto
I dag driver Rainer Gassner og hans hustru Mette Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia. Foto: Peter Friis Autzen
Lille Rainer og hans mor. Hendes søde tand blev starten på hans kokke-eventyr. Privatfoto
Udsigten fra Ti Trin Ned byder på på både havn, bro og sørøg, som den særlige mosekonebryg-lignende tåge over vandoverfladen kaldes. Foto: Peter Friis Autzen
Der er altid noget at lave for en køkkenchef. Så allerede fra morgenstunden er Rainer Gassner i gang. Foto: Peter Friis Autzen