Annonce
Elbobladet

Midtbybutik har fået stor overhaling: Kom med ind i den nyrenoverede forretning

Oplevelsen i Red Barnet Genbrug er blevet anderledes for såvel kunder som frivillige. På billedet ses her Berit Knudsen i den nyrenoverede afdeling i butikken, hvor man blandt andet finder udstyr til børn og babyer. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
I fire dage har frivillige hænder og et par håndværkere knoklet i Danmarksgade 21 for at istandsætte Red Barnet Genbrug. Fredag genåbnede butikken.

Fredericia: Der er væltet vægge og ryddet ekstra godt op på hjørnet af Danmarksgade og Prinsessegade. Her har Red Barnets lokale genbrugsbutik fejret fem års fødselsdag, der fandt sted 21. april.

Dårligt nok var kagemanden spist, før næste projekt gik i gang. I uge 17 begyndte de frivillige i butikken således at pakke ting ned og rydde op i butikken. Siden 2. maj har butikken så holdt lukket, og fredag 6. maj kunne den genåbne i nyrenoverede lokaler.

- Vi har fået nogle lysere og mere venlige lokaler. Men der er blevet væltet nogle vægge, og det har gjort det mere indbydende og rummeligt, siger Lisbeth Tørnes, som er en af de frivillige, der har lagt mange timer i den forgangne uge.

Annonce

- Kunderne skal gerne få en aha-oplevelse og tænke, "hvad er der sket her", når de træder indenfor, supplerer Martha Pedersen.

Kunderne skal gerne få en aha-oplevelse og tænke, "hvad er der sket her", når de træder indenfor.

Martha Pedersen, frivillig i Red Barnet Genbrug i Danmarksgade

Kursus i præsentation

Genbrugsbutikken, der byder på både tøj, legetøj og udstyr til både babyer og ældre børn, har fået i omegnen af 25 kvadratmeter ekstra butikslokale.

Afdelingen, der førhen hovedsageligt har været brugt til at putte prismærker på varerne, er blevet til ét stort rum, efter der er pillet flere vægge ned.

Fremover vil det blive taget i brug som en del af det samlede butiksareal, der er blevet cirka 25 kvadratmeter større med andre smårum, der også er blevet tilgængelige for kunder.

I ugen op til genåbningen var flere frivillige med til at gøre butikken klar. Nogle af dem ses her på billedet, hvor det fra venstre mod højre er: Birthe Have, Kirsten Kristoffersen, Birte Hansen, Mona Juhl, Berit Knudsen, Lisbeth Tørnes, Martha Pedersen og Suzan Bas, Red Barnet Genbrug Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Dertil kommer det, at nye reolsystemer skal give et anderledes helhedsindtryk fjernt fra den mørke og rodede forestilling, man kan have om genbrugsbutikker.

- Vi fået undervisning af hovedkontoret i, hvordan man gør lokalerne og varerne indbydende og tilgængelige for kunderne. Tidligere på året havde vi ligeledes et kursus i vinduespyntning, og jeg synes, det har været meget brugbart, siger Kirsten Kristoffersen, der ligesom mange af de andre frivillige har været en del af butikken siden dens begyndelse.

Annonce

Samler alle puslespil inden salg

Kirsten Kristoffersen glæder sig samtidig over at have mødt mange af de andre frivillige i butikken over den seneste uge. Normalt har de frivillige nemlig faste dage, de hjælper i butikken, så de ses oftest med de samme.

Har I også fået savsmuld under neglene?

- Ja, det kan jeg love dig for. Der er blevet arbejdet en masse, og vi har samlet reoler, støvsuget gipsplader fra gulvet og lignende, så der er sket en masse, siger Martha Pedersen.

Der er sorteret ganske mange ting, men der er stadig masser at arbejde at give sig til i et af rummene, der er forbeholdt de frivillige. Her er Suzan Bas og Berit Knudsen klar til at kigge på noget af det tøj, de har fået indleveret. Går man i øvrigt med en tanke om at blive frivillig i butikken, er der altid brug for ekstra hænder, lyder det. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Hun og de andre frivillige understreger samtidig, at alle varer bliver vasket, inden det kommer til salg, ligesom legetøjet, der kræver batteri eller strøm, også afprøves inden.

- Alle puslespillene bliver endda lagt, inden de kommer til salg, så vi er sikre på, at alle brikkerne er der. Det gælder også selvom der er 1000 brikker. Så man kan være frivillig på mange måder her, siger Martha Pedersen og smiler.

Red Barnets genbrugsbutik i Danmarksgade genåbnede fredag kl. 12.30, hvor den holdt åbent til 17. Ugens andre hverdage holder den åbent fra 10-17, mens den lørdage holder åbent 10-13.

Væggene har fået en gang maling og rummene er blevet frisket op i butikken i Danmarksgade. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind


Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Guds rige er som et sennepsfrø

Annonce
Elbobladet

Peter Schmeichel og medlemmer fra Magtens Korridorer skaber nyt Rock’n’Talk show

Annonce
Elbobladet

Pinse for hele familien med hoppeborg og kagemand

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Lokal købmand siger farvel til en dagligvarebutik og goddag til en anden

Elbobladet

Kunstnerisk landmærke indviet ved Frederiks Kanal

Elbobladet

6. Juli-Dagene er tilbage for fuld udblæsning

Elbobladet

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Elbobladet

Ukrainsk florist kommer til 6. Juli Cup

Elbobladet

Præstens klumme: Grøn er håbets farve

Elbobladet

På den 2. side: Lyserød eksplosion lige fra morgenstunden

Elbobladet

Vær med til at sikre en god folkeafstemning: Bliv valgtilforordnet

Annonce