Annonce
Elbobladet

Millioner til grønt bælte i Kanalbyen: Søndervold bliver naturpark

Søndervold naturpark vil skære sig som en grøn kile gennem Kanalbyen. Kort: SLA landskabsarkitekter
Den udvidede anlægspakke rummer også plads til at investere i grøn oase til Kanalbyen, erfarer Fredericia Dagblad. Søndervold-projektet er en grøn kile, der skal skære gennem Kanalbyen med legeområder, frugttræer og hyggekroge.
Annonce

Fredericia: Der skal være plads til motion, leg og samvær i Fredericias nyeste naturpark Søndervold.

Søndervold vil udgøre en grøn kile gennem hele Kanalbyen og brede sig over 10.500 kvadratmeter. Byrådet besluttede som led i den udvidede anlægspakke at investere 9,7 mio. kroner i anlægget, hvis låneansøgningen bliver godkendt i Social- og Indenrigsministeriet.

Det erfarer Fredericia Dagblad.

Tankerne bag Søndervold er at videreføre Fredericias natur gennem Kanalbyen. Området skal invitere byens borgere til sunde aktiviteter med udendørs træningsområder, løbestier, naturlegepladser og sansehaver.

Det ligger i oplægget fra landskabsarkitekterne, at bygges der med tiden en skole, der vil grænse op til naturområdet, skal parken samtænkes med den.


Bliver der opført en skole ud til parken, vil det ligeledes være oplagt at samtænke faciliteter, som kan gavne både skolen og parkens brugere.

SLA landskabsarkitekter


"Vi mener, at en rig natur er en forudsætning for, at parken for alvor kan skabe værdi for bydelens beboere. Det skaber livsglæde, gode opholdsrum og mødesteder, der øger sundheden. Og så får det faktisk også boligerne til at stige i værdi. For at lykkes med at skabe et attraktivt nyt kvarter mener vi, at en smuk frodig og robust natur er afgørende, skriver landskabsarkitekterne.

Søndervold skal løbe som et grønt område gennem Kanalbyen. Byrådet er klar til at investere 9,7 mio. kroner i projektet. Tegning SLA landskabsartkitekter
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce