Annonce
Elbobladet

Minister er med digitalt: P-hus indvies med online-event og drive in bio

P-huset Hydra og kunstværket Hydra er ét. Det indvies mandag 14. december. Foto: Aulbjerg Foto
Restriktioner og forsamlingsloft ændrer ikke på, at Fredericias nye p-hus skal fejres.
Annonce

Fredericia: Mandag 14. december indvies Fredericias nye P-hus, Hydra, som er bygget, hvor De Orange Haller tidligere lå.

P-huset med Kirstine Roepstorffs kunst bliver indviet klokken 14 af kulturminister Joy Mogensen (S) via en digital forbindelse, mens Kirstine Roepstorff, borgmester Jacob Bjerregaard (S), afdelingschef Palle Priska fra A. Enggaard, kunstner Henrik Menné fra Statens Kunstfond alle holder taler på p-husets tag. Indvielsen transmitteres på Kanalbyen i Fredericias facebook-side.

Klokken 16 samme dag er der drive-in biograf på p-husets tag og med uddeling af goodiebags i bilerne. Der er et begrænset antal pladser, som tildeles efter først til mølle-princippet via Kanalbyens Facebook-side, hvor tilmeldingen åbner fredag 4. december klokken 16. Filmen, der vises, er den første "Alene Hjemme" fra 1990.

Annonce

Kæmpe øje og rislende vand

Hydras ene gavl er udsmykket med farvede glasstykker, der som en kæmpe mosaik udgør et øje. Øjet udgør sammen med planter og rislende vand Kirstine Roepstorffs værk, der både kan opleves og fornemmes udefra og indefra i p-huset. Og det har kunstnerisk værdi, vurderer udvalgsleder Jeanette Ehlers fra Statens Kunstfond.

- Værket Hydra er et overbevisende eksempel på, at kunsten ikke bare er en tilføjelse til byen – nej, den er blevet ét med byen. Når det lykkes som her, er det, dels fordi vi har en kunstner i topklasse, dels fordi man i Fredericia har valgt at invitere kunstnerne ind i de tidligste faser af byggeri og byudvikling og give dem plads til store armbevægelser, siger hun i en pressemeddelelse.


Kunst kan være med til gøre en by attraktiv og til at udvikle byens liv.

Peter Cederfeld, Realdania By & Byg


Bygherren A. Enggaard A/S lægger i disse uger sidste hånd på det kunstneriske p-hus, og Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard (S) glæder sig over byens nyeste skud på kunststammen.

- Det er fantastisk, at Fredericia i den grad er kommet på kunstens landkort. Hvorfor skal et p-hus være gråt og kedeligt, når det kan sprede lys og farver og vække til eftertanke? Det er den slags kreativ byudvikling, der løfter byen og hverdagslivet, når selv det at stille bilen bliver en oplevelse udover det sædvanlige, siger han i pressemeddelelsen.

P-huset bliver ikke det sidste kunstneriske indslag i Kanalbyen, lover Peter Cederfeld, der er administrerende direktør for Realdania By & Byg.

- Kunst kan være med til gøre en by attraktiv og til at udvikle byens liv. Kanalbyen i Fredericia er gået all-in på kunsten, og det er rigtig dejligt, at bygherrer som A. Enggaard kan se idéen i at tænke byudvikling og byggeri tæt sammen med kunst, lyder det fra ham.

Arbejdet på p-huset afsluttes i denne tid, men allerede her kan den store glasmosaik og dens øje fornemmes. Foto: Aulbjerg Foto
Kunstner Kirstine Roepstorff arbejder med værket Hydra i sit studie. Foto: PR
Der er farver for alle pengene på glasmosaikken. Foto: Aulbjerg Foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Præstens klumme: Kan den byttes?

Elbobladet

Ugens hund: Rosa jager æbler

Annonce