Annonce
Elbobladet

Mit livs koncert: Kim Larsen valgte Fredericia

I 2002 lagde Fredericia Teater scene og rum til en koncert så god, at Kim Larsen ville udgive den ikke bare én gang. Han havde i sin tid håndplukket Fredericia Teater til indspilningen og planlagde i 2018 en genudgivelse i dobbelt længde. Han nåede lige netop ikke at sende genudgivelsen på gaden inden sin død. Foto: Warner Music
Da Kim Larsen kort før sin død planlagde en forbedret live-udgivelse, var det med fokus på en gammel koncert i Fredericia.
Annonce

Fredericia: Når Lokalhistorisk Arkiv i Fredericia i den kommende tid indsamler minder og historier om lokale koncertoplevelser, kan de notere sig flere beretninger, der har sat fæstningsbyen på landkortet.

For eksempel hævder Shubiduas Michael Bundesen, at manien med at kaste med kiks under "Hvalen Hvalborg" startede i Fredericia. Også Kim Larsen havde et særligt minde fra Fredericia. Det kom frem kort efter hans død sidste år, hvor en gammel live-optagelse blev genudgivet i forbindelse med et projekt om, at alle hans udgivelser skulle kunne fås på vinyl. Turen var kommet til optagelsen af en koncert på Fredericia Teater i 2002. Optagelsen var tidligere udgivet i en cirka halveret form. Men i forbindelse med genudgivelsen valgte Larsen, at hele koncerten skulle med. Og ikke kun på vinyl, men også på cd, selvom det format ikke var en del af genudgivelses-projektet.
Kim syntes, at Fredericia Teater var stedET at indspille live.

Lars Bennike, Warner Music

Annonce

Fredericia var stedET

Allerede ved den oprindelige udgivelse af albummet "Det var en torsdag aften" valgte Kim Larsen, at det skulle være en koncert indspillet netop på Fredericia Teater. Det fortalte chef for pladeselskabet Warner Musics såkaldte katalog, Lars Bennike, i forbindelse med genudgivelsen. Kim Larsen turnerede i flere årtier og kendte derfor spillestederne som sin egen jakkelomme. Han vidste, hvilke koncertsale der lød godt, hvilke der så godt ud - og hvilke der både var gode for øjet og for øret.

- Kim valgte at indspille på Fredericia Teater, fordi det har en god og intim stemning. Publikum er tæt på, og lokalet er velegnet til at filme. Han syntes, at det var stedet, forklarede Lars Bennike.

Udgivelsen blev forsinket af Larsens død, men familien ønskede at gennemføre den.

Ikke kun scenen og koncertsalen i Fredericia Teater var blandt Larsens favoritter. Det gjaldt også stemningen i baglokalerne. Foto: Warner Music
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Husk dig selv som pårørende

Elbobladet

Suzuki hælder mere udstyr i Swift

Elbobladet

i30 til under 200.000 kroner

Elbobladet

Ivan og den etbenede hane

Annonce